Варненски еколози сигнализират, че горите над кв. Аспарухово масово изчезват

8496
Варненски еколози сигнализират, че горите над кв. Аспарухово масово изчезват
Снимка: БГНЕС

Варненски еколози сигнализират, че горите над кв. Аспарухово масово изчезват. Поводът за информацията беше протестен митинг за защита на природата в България, който се проведе във Варна организиран от неправителствени организации и граждански групи, предаде "Фокус".

По думите на природолюбителя Галин Генчев изсичането на горите около Варна продължава и след потопа в кв. Аспарухово, който според него се дължи най-вече на обезлесяването. Той посочи, че към момента България е една от страните с относително запазено биоразнообразие в Европа, но ако незаконната сеч продължи до няколко години горите в България ще намалеят драстично.

Тролей горя на Аспаруховия мост във Варна

Тролей избухна в пламъци на Аспаруховия мост във Варна. Една жена е пострадала при инцидента. Тя си е изкълчила глезена докато е слизал...

На събитието присъстваха не повече от 20 еколози, които пожелаха правителството и парламента да започнат редица юридически и законодателни инициативи по отношение на реалното запазване на горите в България. Те предложиха пълна забрана за ново строителство на защитени територии и да се забрани отдаването на територии в националните паркове на концесия.

Според варненските еколози към момента в страната има множество корпоративни интереси, които засега не позволяват реалното прилагане на законите по отношение на защита на природата и околната среда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com