ЧЕЗ съдейства на млада художничка да превърне електрически табла във Видин в картини

17529
ЧЕЗ съдейства на млада художничка да превърне електрически табла във Видин в картини
Снимка: ЧЕЗ

Електрически табла в центъра на Видин се превърнаха в произведения на изкуството благодарение на таланта и ентусиазма на местни художници и с финансовата подкрепа на Община Видин.

ЧЕЗ Разпределение предостави на художничката Теодора Георгиева за изрисуване електрическите табла по две централни видински улици - ул. „Градинска“ и ул. „Дондуков“. Рисунките по ул. „Дондуков“ са посветени на опазването на околната среда, а електрическите табла по ул. „Градинска“, където се намира административната сграда на Симфониетата, са на музикална тема. Инициативата е в рамките на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“, организиран от Община Видин за девета, поредна година. По време на фестивала бяха изрисувани и други обекти в дунавския град, като материалите бяха осигурени от Общината.

ЧЕЗ Разпределение гарантира безопасността при работата на художниците върху електроразпределителните касети.

„Благодарим на общината и г-ца Теодора Георгиева. Чрез нейния ентусиазъм и талант таблата вече няма да бъдат скучни и еднообразни, а ще създават настроение и енергия. Надяваме се, че красотата им ще ги запази от недобронамерени посегателства и те ще радват по-дълго време жителите и гостите на Видин“, каза Симеон Фелеков, регионален мениджър на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за област Видин.

Изрисуването на разпределителни касети има традиции в ЧЕЗ. Досега компанията е осъществила няколко подобни инициативи. Проектът „Цветни улици“ започна за първи път през 2012 г. в сътрудничество със Столична община, когато бяха ремонтирани и изрисувани от български и чуждестранни художници общо 80 ревизионни табла, а впоследствие и още стотина. През 2014 г. бяха изрисувани улични разпределителни касети в центъра на Благоевград.

Целта на проекта „Цветни улици“ е да се даде възможност на младите представители на артистичните среди да допринесат със своето изкуство за разкрасяването на градовете, да се създаде по-артистичен, естетичен и уютен вид на градската среда, както и де се възпита по-отговорно отношение от страна на жителите към елементите от тази среда.

С цел да привлече общественото внимание към опазването на биологичното разнообразие, през миналата година бяха изрисувани разпределителни касети в градовете Враца, Монтана и Перник. Млади художници претвориха върху електроенергийни съоръжения свои красиви проекти, свързани с живота на птиците и електроразпределителната мрежа. Кампанията беше част от проекта на ЧЕЗ Разпределение за защита на живота на птиците и предпазване на мрежа от повреди в резултат на досега с тях. Претворявайки красивите си идеи за безопасния контакт на птиците с електроразпределителната мрежа, млади художници превърнаха градските алеи в художествени галерии и така допринесоха за подобряване на градската среда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com