Инспектори проверяват търговците на риба във видинско

3155
Инспектори проверяват търговците на риба във видинско

Засилени проверки на търговците на риба започва Областната дирекция по безопасност на храните във Видин по повод Никулден. От 3 до 6 декември инспекторите ще проверяват обектите за търговия с риба и рибни продукти, пазарите и заведенията за обществено хранене, каза началникът на отдел "Контрол на храните" инж. Красимира Стойкова:

"При проверките ще се следи за регистрация на обектите, за съответствие на сградовия фонд и оборудването с нормативните изискванията, за наличие на документи за произход и безопасност на рибата, както и за спазване на сроковете и условията на съхранение. Специално внимание ще се обърне на продажбата на риба на нерегламентирани места и от нерегламентирани търговци."

Близо тон бракониерска риба иззеха служителите на ИАРА в Бургас

895 кг бракониерска риба са иззели служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в рамките само на една седми...

Дежурни служители ще извършват засилени провери през почивните дни - 5 и 6 декември. При нарушения инспекторите ще предприемат марки, съгласно нормативните изисквания, каза инж. Красимира Стойкова:

"При установяване на нарушения ще действаме съгласно нормативните изисквания. Също така, при преценка на проверяващите инспектори, могат да се вземат проби за лабораторен анализ, могат да се поставят под възбрана количества риба и рибни продукти и всичко, което е необходимо."

Осем временни обекта за търговия с жива риба са регистрирани за седмица във Видин. Подадени са заявления и предстои такива да бъдат регистрирани в Белоградчик и Арчар.

 

Трикове, с които да познаем, че една риба е прясна

Предлагаме ви няколко съвета как да разпознаете прясната риба! Като за начало, колкото и логично да звучи, външният вид на рибата тряб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...