Община Белоградчик вече не е в бедствено положение

12833
Община Белоградчик вече не е в бедствено положение

Положението в Белоградчик вече не е бедствено. Областният управител на Видин Момчил Станков отмени областния план за защита при бедствия в условия на снегонавявания и обледявания, въведен в изпълнение на 4 декември, съобщиха от пресцентъра на община Видин.

Основание за решението му е окончателното овладяване кризата с електроснабдяването и нормализирането на зимната обстановка на територията на региона. Това бе потвърдено от членовете на областния кризисен щаб на проведеното и тази сутрин редовно заседание. Във всички населени места има ток и питейна вода. Нормално е електрозахранването и във всички гранични пунктове.

Електропреносната система е напълно стабилизирана от вчера в 19.00 часа, когато в мрежата с високо напрежение е включен 110-киловолтовия електропровод "Скалите" край гр. Белоградчик. Там бедственото положение бе отменено днес, със заповед на кмета на общината Борис Николов. Пътищата са проходими при зимни условия. Осигурени са условия за безпрепятственото придвижване на линейките и оказването на медицинска помощ при необходимост. Със спирането на изпълнението на областния план за защита при бедствия, Момчил Станков прекрати и ежедневните заседания на областния кризисен щаб. На днешната среща той поздрави всички членове за доброто взаимодействие и ефективната им професионална намеса през всички дни и нощи на 12-дневната криза.

Областният управител изрази специални благодарности към ръководителите и служителите на видинските поделения на МВР, Пожарна безопасност и защита на населението, Електроенергиен системен оператор, ЧЕЗ, Областно пътно управление, Напоителни системи, РЗИ, БЧК, болничните и спешни центрове. "Наложи се да се опознаем бързо, работейки в тежка извънредна обстановка. Доволен съм, че заедно преодоляхме трудностите, но повече се радвам заради хората, които няма да ги понасят повече", каза Момчил Станков, който е областен управител на Видин от 18 дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com