Още по-добри условия са създадени в Детската млечна кухня във Видин

3492
Още по-добри условия са създадени в Детската млечна кухня във Видин
Снимка: Община Видин

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова посети базата на ул. „Дунавска“ №18, където се приготвя храна за най-малките видински граждани на възраст от 6 месеца до 3 години. Това е и един от пунктовете, където заявилите ползването на услугата могат да получат вкусна, качествена и здравословна храна за своите деца. Директорът на детското заведение Нина Емилова показа на заместник-кмета извършените подобрения. Те включват подмяна на ВиК системата, монтиране на нови мивки, освежаване на помещения. Освен това на входа на централния пункт, както и на другите два пункта за раздаване на храна – в ж.к. „Георги Бенковски“ и на ул. „Широка“ (зад Къщата с куклите), са поставени нови табели.

Интересът към услугите на Детската млечна кухня се увеличава, посочи Емилова. Тя благодари на общинското ръководство за оказваната подкрепа. „Осигуряваме за малчуганите храна, отговаряща на изискванията на наредба №2 и на рецептурника, който влезе в сила през 2013 година. Това е важно, защото по този начин децата си набавят не само енергия, но и достатъчно минерали и витамини“, подчерта директорът. И допълни, че при необходимост се приготвя храна, подходяща за специфичните диетични изисквания на децата. Нина Емилова разказа, че в периода, когато детските градини не работеха заради епидемичната ситуация, интересът към услугите на млечната кухня дори се е увеличил. Родители, дошли във Видин за лятото от други градове в страната, също вземали храна и споделили, че са доволни от качеството и достъпната цена – 1 лев е таксата за три ястия.

Заместник-кметът Борислава Борисова заяви, че един от приоритетите на Общината е грижата за децата на Видин. Тя припомни, че от началото на годината по предложение на кмета д-р Цветан Ценков и с решение на Общинския съвет Детската млечна кухня бе обединена в нова структура с Детска ясла „Слънчев кът“. След създаването й положителните резултати не закъсняват. „В детската ясла се подобрява постоянно средата, в която се възпитават и отглеждат децата. Млечната кухня подпомага майките и бабите, като приготвя ежедневно качествена и здравословна храна. Убедена съм, че нашите съграждани вече се възползват от още по-добрите услуги, които предлагат детската ясла и детската млечна кухня“, каза Борисова. От свое име и от името на цялото общинско ръководство тя благодари на Нина Емилова и на целия екип за полагания труд, за усилията и добрите грижи за видинските деца, с което отговарят на високите очаквания на родителите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com