Туристическият сезон във Видин ще бъде открит с фестивал

13841
Туристическият сезон във Видин ще бъде открит с фестивал

С организирането на фестивал под наслов „История и вино“ тази година ще стане откриването на туристическия сезон в Община Видин. Събитието ще се проведе на 20 и 21 март.

Началото ще бъде дадено в музей „Кръстата казарма“, където ще се подреди гостуващата изложба „Вино и смях“ от Дома на хумора и сатирата в Габрово. Присъстващите ще могат да дегустират бели и червени вина. Едновременно с това на площад „Бдинци“ винарски изби от региона ще покажат своята продукция. Поканени са за участие и винопроизводители от Сърбия и Румъния, обясняват от община Видин.

Видин очаква 60 хил. туристи тази година

На година посрещаме хиляди туристи и очакваме тази година техният брой да достигне 60 000 души. Това каза за БТА кметът на Видин Герго ...

Ще бъде организиран конкурс „Най-добро видинско мезе за вино“, а на откритата сцена ансамбъл „Дунав“ и самодейни фолклорни състави ще забавляват зрителите.

Гражданите и гостите на фестивала ще имат възможност да дадат своя вот в конкурса за определяне на най-доброто мезе, да опитат, а също така и да закупят от различните марки качествени вина и да се наслаждават на богатството на местния фолклор.

Миналата пролет за откриването на сезона бе организирана туробиколка за журналисти, изложба „Спомени от Стария Видин“, атракции като стрелба с лък пред крепостта „Баба Вида“, кулинарна изложба-конкурс „Видински рибен специалитет“, дегустация на вина и разходка с кораб по река Дунав.

 

В Перник чакат 100 хил. туристи за "Сурва"

На 30 януари и 1 февруари в Перник ще се проведе едно от най-значимите събития в културния календар на Югозападна България - Международ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com