Видин бе домакин на събитие от кампанията #Първа работа

1362
Видин бе домакин на събитие от кампанията #Първа работа
Снимка: Община Видин

Националната кампания е организирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“ към Министерството на труда и социалната политика и се реализира в партньорство с литературния формат „Пощенска кутия за приказки“. Тя цели да бъде дадена по-голяма публичност на проблемите, пред които се изправят младежите в професионалната си реализация. В първия етап бе организиран литературен конкурс, като младежи изпращаха разкази, есета и стихотворения на тема #Първа работа. Творбите бяха селектирани от жури, а най-добрите от тях се представят от популярни личности на организирани събития в седем български града, един от които е и Видин.

На сцената на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“ тази вечер популярни личности четоха истории, в които млади хора разказват за своето първо работно място. В инициативата се включиха трима видинчани, постигнали професионални успехи в различни сфери – журналистът Георги Милков, вокалът на D2 Деян Каменов и актьорът Николай Станоев. Заедно с тях на сцената излязоха певицата Прея и актрисата Яна Маринова, която е част от екипа на сериала „С река на сърцето“, чиито епизоди в момента се снимат във Видин. Водещ беше известният спортен журналист Камен Алипиев – Кедъра, който приветства всички присъстващи и изказа благодарност за съдействието на Община Видин и специално на заместник-кмета Борислава Борисова, затова че е приела присърце идеята за организиране на това събитие.

Стара Загора дава началото на кампанията "Първа работа"

Община Стара Загора е партньор на Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027), която се включва в Европейската год...

За да чуят историите за пътя на свои връстници към първата им работа, в залата на видинския театър се бяха събрали десетки млади хора. Сред тях бяха и младежите от стажантската програма на Община Видин, които по-рано днес получиха своите договори. Официален гост беше заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова.

Сред четирите разказа, които зрителите в залата и гледащите събитието онлайн имаха възможност да чуят бяха и творбите на две видинчанки – Мадлен Аспарухова, която е експерт „Връзки с обществеността“ в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ и журналистът Веселина Петрова. Те и лично отправиха своите послания към младите хора, тепърва поемащи по пътя към професионалната реализация.

Преди събитието в драматичния театър, кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков посрещна заместник-министър Ефремова в кабинета си. В рамките на проведения разговор кметът обясни, че един от приоритетите на общинското ръководство е осигуряването на по-добри възможности за заетост на видинските граждани чрез осъществяване на активна социална политика и създаване на благоприятна среда за инвестиции. Обсъдени бяха и социалните проекти, по които Община Видин работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com