Във Видин протестираха срещу разкопаните улици

45845
Във Видин протестираха срещу разкопаните улици
Снимка: wikipedia.org

 

Във Видин се проведе протес срещу разкопаните улици в града. Около 100 автомобила се включиха в протестно автошествие, което започна на един от изходите на Видин в посока Дунав мост 2, премина по бул. „Панония” и улиците „Широка” и „Христо Ботев” и пристигна при паркинга пред сградата на община Видин.

Протестиращите се срещнаха с представители на местната администрация, сред които беше Добромир Дилов, заместник-кмет на общината и временно изпълняващ длъжността кмет на Видин, Борислава Борисова заместник-кмет на Видин и представители на фирмата, изпълнител на проекта за воден цикъл на града.

В центъра на Видин се събират подписи за отстраняването на кмета

В центъра на Видин се събират подписи за отстраняването на видинския кмет Герго Гергов, предаде „Фокус”. Плакати с надпис ...

Срещата се проведе в залата на Общинския съвет в сградата на общината, информира "Фокус". Там видинчани зададоха основните въпроси към местната администрация, като настояха за отговор какво се случва с проекта за воден цикъл и кога ще бъде асфалтирана разкопаната градска улична мрежа. Бяха повдигнати и въпросите за изграждането на пречиствателна станция в града.

„На 1 октомври изтече срокът за изпълнение на този проект. До момента има преведени 2.5 милиона лева с банкова гаранция, като изпълнението е на фаза идеен проект”, обясни Дилов. Той каза още, че асфалтирането на улиците във Видин ще започне в началото на следващата седмица.

„Ако времето позволява ще започнем с асфалтиране на основните улици от понеделник. Дейностите ще започнат на едно от кръстовищата по бул. „Панония” и главни улици в квартал „Калето”, каза още временно изпълняващия длъжността кмет. По думите му цялостно асфалтирана ще бъде 60% от уличната мрежа, а останалата част ще бъде възстановена в първоначалния си вид.

Във Видин е открит център за кариерно развитие

Център за кариерно развитие е открит във Видин. Информация съобщи  на на пресконференция Красимир Кирилов, председател на Видинска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com