А може ли цялата провинция обратно по родните места?

14139
А може ли цялата провинция обратно по родните места?
Снимка: БГНЕС

Истерията с бежанската вълна продължава с пълна сила, нещо повече – набира все по-голяма скорост с увеличаването на броя на бежанците. Пардон, икономическите имигранти. Онези дето "са оставили жените и децата в размирните райони, вместо да вземат пушка в ръка и да се борят срещу": варелните бомби, ИД и най-вече великите сили, предизвикали цялата тази патаклама, които се мотат да я прекратят, изчаквайки удобния за тях момент.

Икономическите мигранти идват тук от глезотия, да им имаме претенциите. По-добър живот искали, във вече уредени от друг места. Каква наглост!

Германия спря железопътния транспорт с Австрия

Директорът на германските железници информира своя австрийски колега, че властите в Берлин спират железопътния транспорт от Австрия, ин...

Когато възпитаваш детето започваш от малките неща. Първо го учиш да си прибира играчките, след като ги е разпиляло. После се продължава с по-мащабни задачи и всичко това, за да придобие умения и навици, които ще му помогнат в зряла възраст.

Та ми хрумна да разгледаме миграционния въпрос на местно ниво.

Аз съм родена на пъпа на София, майка ми също. Не ми изнася да обяснявам за баба ми, сори. Иначе всяко лято ходя на село, откъдето е баба. Ама съм Софиянка!

И знаете ли кво? Писна ми, когато търся работа някви амбициозни селски пръчки, готови на всичко, да ми отнемат предимството- регионалното. И диалектите им сутрин в метрото да раняват нежния ми музикален слух. А детето ми да трябва да кандидатства в детска градина заедно с пришълците от Долнонанагорнище щото майка му и баща му не могли да си намерят работа в родния град. Ми к'во ме интересува това мене. Да си намерят. Да запретнат ръкави и родолюбиво да възстановят родно си място. Амаха….

Канада дава 200 млн. долара за справяне с бежанската криза

Канада създава извънреден фонд за сирийските бежанци на стойност 100 млн. долара, обяви Отава. Властите ще удвоят даренията на граждани...

Ама имат избор къде да живеят. Така ли? И това не ме интересува. Ама държавата била виновна, мен това к'во ме грее?

Текстът ми е краен. Когато има крайна ситуация се действа крайно, ударно, белким проблесне нещо извън границите на собствената зона на комфорт, която обаче никой друг няма право да прекрачи.

Любимите ми художници са родени в Ямбол, любимият ми писател е роден в Габрово, две от най-близките ми приятелки са от Пловдив и Хасково. Списъкът е много дълъг. Всички те живеят в София и ако не беше така аз нямаше да ги познавам и да контактувам с тях.

Чаткате ли? Не е същото ли? Същото е и с бежанците и с икономическите мигранти, но на световно ниво. Другото е лицемерие. Сори.

Иван Костов: Богатите арабски страни да поемат част от бежанците

Не е грешка, че не приехме бежанци от Косово по време на войната в Югославия. Хората трябваше да останат по-близо до родните си места. ...

Автор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com