Коледен Facebook етикет

9034
Коледен Facebook етикет

Не обичам надменните типове, особено тези във Facebook, които никога не „лайкват“ нищо, особено по коледните празници, когато християнската традиция повелява всички да сме „по-дашни.“ Не обичам тези, които от една страна се фукат с елхите си, бебетата си, закланото си прасе, проскубаната си котка и глупавото си куче, а от друга страна не харесват бебетата, котките, кучетата и елхите на другите хора. Този нарцистичен егоцентризъм е отвратителен и е един хубав лакмус тест за това какви задници са същите тези хора в реалния живот.

Не обичам също и Facebook кликите – една групичка „приятели,“ които се лигавят един с друг и се харесват прекалено много, а напълно игнорират останалите. Това показва, че им липсва каквато и да е реална оценка за приоритетите в живота, защото, извинявайте, ама бомбясалият ви буркан с туршия не заслужава повече лайкове от баниците или киселото зеле на останалите, които са извън вашата затворена клика! Коледа е време за щедрост, а има хора, които не проявяват такава и Facebook е огледалото на тяхната стисната същност.

Коледа - за дядо, пазачът на страха

Не може да не ви се иска поне малко да сте сами вкъщи на Коледа. Да сте сами, напълно сами, само с мислите си. Да няма досадни роднини ...

Има и типове, които присъстват в социалните мрежи само за да покажат своето интелектуално надменно величие – от рода: „Вижте колко съм умен, възхищавайте ми се като на Краля Слънце!“ Тези хора никога няма да харесат нищо друго освен собствените си постове. Много са дразнещи, наистина!

Има хора, които са решили, че животът в социалните мрежи опира само до картинки на котки, кучета и други твари. Те споделят винаги само това и нищо друго! Не ги интересува, че празниците са много по-важни от животинските им интереси. Същото важи и за хора, които се появяват във Фейса само за да кажат „Добро утро или добър вечер!“ Те пък са най-скучните и неоригинални същества, показващи единствено своя комуникационен аутизъм.

Най-ужасните, обаче, са хората, които пускат по десет глупави поста на ден с цветенца и птички, придружени с нравоучителни надписи от рода: „Обичайте се!, Светът е прекрасен!, Време е за любов!“ и т.н… Много благодаря, ама не съм ви молила да ме уведомявате кога е време за любов или за каквото и да е друго! В този конкретен момент, аз може да съм решила, че е време за скандал. Така че, вие само ми разваляте плановете за вечерта!

Не обичам хората, които само говорят за политика и нищо друго. Това е тъпо и показва едностранчивост на интереси. Вие нали не искате да ви мислят за еднополярен сухар?

Хората, които говорят само за храна по празниците и за това какви велики готвачи са, са също досадни! Трябва поне малко да се самоцензурират, защото създават комплекси за малоценност в останалите, които са прецакали коледната си вечеря, а те са преобладаващо мнозинство!

БСП и от секса ни отврати

Тази година се раждат 10 000 деца по-малко от миналата година. До този аргумент стигна лидерът на БСП Михаил Миков при убеждаването на ...

Липсата на адекватна чувствителност е основният проблем на хората във Facebook по времето на празниците. Например, има майки и татковци, които ни пускат по 999 поста на детенцето си, което разопакова подаръците от Дядо Коледа. Добре де, не сте вие само, които сте купили 999 подаръка на наследниците си. Хайде, малко по-скромно! Хвалбите са хубаво нещо, но всичко да е с мярка.

Най-енигматичните типове във Facebook са тези, които се крият. Те присъстват задкулисно в социалните мрежи и само воайорстват. Те са там, но никога не се появяват с постове или лайкове. Те стоят и само наблюдават какво се случва. Те знаят всичко, но никой нищо не знае за тях. Да са живи и здрави, но поне по Коледа да пуснат по някой „лайк“ и да покажат, че и те са хора.

Не по-малко досадни са и хората, които показват прекалената си набожност или липсата си на такава по време на светлите празници. Абе хора, набожността или липсата й не ви прави нито по-добри, нито по-лоши. По друг начин измерваме човечността в днешно време! Един от тези показатели е дали човек е щедър на „лайкове.“ Има хора, които много обичат да им харесват нещата, дори молят за това, но никога не харесват нещата на другите. Това определено ги прави по-малко човечни! Хайде, покажете, че и във вас може да се всели Духът на Коледа, харесайте загорялата коледна пуйка на ближния си! Толкова ли е трудно?

Въобще всичко си опира до култура и възпитание. На някои хора просто им липсват първите седем години и това е! И по тази причина на нас се пада тежката задача да проявяваме разбиране към тях, но в същото време и да се опитаме да ги образоваме като ги научим на християнски и общочовешки ценности в тези светли празнични времена. Дано да си вземат поуки и нека „лайковете“ бъдат с тях!

Автор: Татяна Кристи

Там, откъдето и "Боко Харам" бяга - България на тиквената реалност

Българските писатели, преводачи, университетски автори и журналисти нехаят за правото си на справедливо възнаграждение на труда си. Тоз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com