X
 
 

Маймуните слязоха от дърветата!

3624 8
photo of Маймуните слязоха от дърветата!
Снимка: БГНЕС
Да припомним: президентът Радев обвини управляващото мнозинство, че с гласувания мораториум на новите лекарства са "загубили човешкия си облик". После коментатори разтълкуваха думите му като приравняване на управляващото мнозинство с маймуната - щом именно тя като животински вид стои най-близо до човешкия род. Някои шегаджии, защитници на президентската теза, от своя страна, заявиха, че сравнявайки депутатите, "загубили човешки облик", с маймуната фактически сме обиждали маймуната, защото - забележете - тя, далечният прародител на човека (в случая - депутата), когато се наяждала с банани, все пак слизала от дървото, докато при депутатите с маймунски облик наяждане нямало, толкова били по депутатски ненаситни и лакоми, че въобще не слизали от дървото! И не спирали да се тъпчат, както се казва, с благините на депутатстването!

Има обаче и продължение - още по-после, вероятно засрамени, депутатите "без човешки облик", обявени от Първата цигулка на България за маймуни, все пак прегласуваха мораториума за новите лекарства и ето че днес, десет дни след маймунското обвинение на Радев, Здравната каса ще плаща и за най-новите лекарствени форми, които, нека и това уточним, се отнасят за т. нар. редки заболявания и, разбира се, за бича на човечеството - злокачествените тумори! С други думи, МАЙМУНИТЕ СЛЯЗОХА ОТ ДЪРВЕТАТА и това си е безапелационна победа на държавната глава! Честито, Румен Радев! Но игра ли феърплей обединителят на нацията?!

Де да бяха депутатите маймуни

Президентът Румен Радев оприличил депутатите на маймуни заради това, че им казал, че са загубили човешкия си облик като отхвърлиха вето...

Ще караме поред. Първо, никой не е казвал, че болните от редки болести и болните със злокачествени тумори, които за по-кратко наричаме "раково болни", ще останат без лечение и лекарства. Включително и нови! Така е било винаги в България, и преди да има Здравна каса, и със Здравна каса. Лично министърът на здравеопазването го обеща поне сто и петдесет пъти за няколкото дни, в които заинтересованите вдигнаха шум до Бога, а заедно с това и вълна от протестиращи по улиците и по телевизиите. Същите, съществено заинтересованите населението да се подплаши, успяха да заглушат и друга не по-малко категорична постановка на Министерството на здравеопазването, което така и не успя да надвика крясъците и да обясни механизма на мораториума. А той бе - всеки случай на заболяване ще се разглежда поединично и ще се решава поединично, а масовото прилагате на тези, така наречени нови молекули ще влезе в действие веднага след като за всяко ново лекарство се издаде съответен сертификат и разрешително за масово ползване - а това, да припомним, става след обстойни лабораторни и клинични изследвания и безусловно доказана ефективност. Заглушен бе и друг съществен аргумент на специалистите, който на първи поглед създава усещане за "въздържане от харчове поради обреченост на заболелия", колкото и зловещо да звучи това. Да, ама само на първи поглед. Защото, факторите не се умориха да повтарят, че "нито един болен (в случая от рак) няма да остане нелекуван", повтаряха го не само лекуващите лекари, заявяваха го лично министърът и заместниците му, а дори и премиерът, нищо, че не му е работа.

Второ, когато "маймунизираме" нещата, е добре да показваме малко повече интелигентност и разбираме - колкото и трудно да ни е това. Вижте сега колко е просто. Когато НЗОК даде 300 000 евро за едно ново, и най-ново лекарство, при това за един пациент - нека е жив и здрав, дано преодолее болестта, оздравее завинаги и доживее до 100 и повече години! - дефакто лишава други, много повече болни, от не толкова нови медикаменти, които за тях също имат ролята на животоспасяващи и животоподдържащи. Никай не е казал, че първият е прежален, напротив, както бе казано стократно от министъра, заместниците му, от лекуващите лекари, а и от премиера, нито един болен няма да остане без лечение! Въпросът е какво ще правим другите, тези с по-евтините лекарства, когато Касата си изхарчи лимита за един-двама-трима с лекарства за по 300 000 евро, на тях министърът, заместниците му, лекуващите лекари и премиерът ще обещаят ли, че няма нито един болен да остане без лечение?!

Така де, всеки осигурявал се здравно, има право на лечение и на безплатни (или реимбурсни) лекарства, и тук резонният въпрос е: има ли ранг-листа на болестите, класация от едно до еди-колко си, кое заболяване e по-важно и като такова се ползва с преференции, за кои болести НЗОК няма право да се стиска? Няма такава ранг-листа! Следователно всички болни са равни под Слънцето, щом е така, нека я караме по правилата! И още веднъж - огромно нещастие, фатално нещастие е да те лашне злокачествено заболяване, като влак на скорост е - да пази Господ всеки един от нас!, но нека повторим за трети път думите на министъра, заместниците му, даже на премиера, които Радев и с-ие обявиха за маймуни: НИТО ЕДИН БОЛЕН НЯМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ ЛЕЧЕНИЕ!

Кои са "и-сие" ли? Ами тези, които заедно с президента Румен Радев яхнаха вълната на псевдо-хуманизма и се заиграха с нещастието на злокачествено болните, изписвайки се най-големите човеколюбци и борци срещу студенокръвните и жестоки управляващи, по думите на президента, по маймунски "загубили човешкия си облик"! Преди всичко Корнелия Нинова и приближените ѝ в парламента и извън него, първосигналните недоучени "капацитети"-всезнайковци, както и ненаситният фармацевтичен бизнес, който бързо-бързо надуши още кръв и пари!

Ревизия на Прехода - да напуснем ЕС и НАТО*

В българския партийно-политически живот никога не е скучно. Необяснимо защо, но точно в навечерието на председателството ни на Съвета н...

Кое е радостното ли? Ами това, че по една случайност паралелно с тръшкането на човеколюбците от "Позитано" 20 в защита на "изоставените от държавата болни хора", няколко социологически агенции проведоха поредните си проучвания. При две от тях разликата между Първия - знае се кой е той, и БСП е 6-6,5%, а при едно - 5%! Какво идва да каже това ли? Че населението не се влияе от партийни внушения, гледа нещата със собствените си очи, и най-важното - вижда ги! Вижда кой лъже и кой се опитва да казва истината, пък бил той на дървото, под дървото, или на трибуната на парламента!

Колкото до бананите - тези дни цената им пак скочи, коледно-предновогодишно, и вече вървят по 3 лева килото! Всъщност - 2,99 лв., както сега е модерно да се ценообразува. На маймуни ни направиха тия!

Автор: Валентин Стоев

Actualno.com

Етикети:

8 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 4 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Значиии, не ни е работа да обсъждаме върховните мъдреци (в случая депутатите). Казусът е твърде сложен за нас и далеч не сме дорасли за да го коментираме. Но и защо да го правим след като поета го е направил, с прости думи, още преди век и половина? "Соломон, тоя тиран развратен, отдавна в раят нейде запратен, със свойте притчи между светците, казал е глупост между глупците, и нея светът до д виж още ›› нес повтаря - "Бой се от бога, почитай царя!" Свещена глупост! Векове цели разум и совест с нея се борят; борци са в мъки, в неволи мрели, но, кажи, що са могли да сторят! Светът, привикнал хомот да влачи, тиранство и зло и до днес тачи; тежка желязна ръка целува, лъжливи уста слуша със вяра: мълчи, моли се, кога те бият, кожата да ти одере звярът и кръвта да ти змии изпият, на бога само ти се надявай: "Боже, помилуй - грешен съм азе", думай, моли се и твърдо вярвай - бог не наказва, когото мрази..."
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Допълнение 3 Допълнение преди 11 месеца Профил на трол?
  Маймуните слязоха от дърветата и отидоха при маймуняка избран за президент.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Ами наистина се обиждат Маймуните сравнявайки ги с eu&bg dУпетатите/ките Обаче такива са не само от управляващото мнозинство. Такива са и от опозицията. Защото са АНТИНАРОДНАТА КЛИКА ВОЮВАЩИ С НАРОДА /ЧЛЕН*5/ И е нормално и напълно естествено да имам проблеми с някой защитник с без значение кой субект от тази клика . Дали ще е сдс , ндсв , дпс все тази. НАРОДНИЯТ ФРОНТ Е ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ виж още ›› , НО НАРОДЕН ФРОНТ НЕ ОЗНАЧАВА бсп/дпс. ТОЧНО ОБРАТНОТО .
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  ПОнятията ляво и дясно са напълно изчерпани и те са в услуга на квази федералните агенти/ки. Какво ляво може да е бсп , какво дясно може да е герб , а това важи и за сдс ? Генезиса на Кликата 10111989 е дегенератско комунистически елементи плюс предатели/ки *агентите/ките на Д.С. , заедно с техни фашисти/ като м. дянков/ РАЗРУШАВАТ България и проправят Пътя на Babylon.в България.
  : 2 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Но условия за НАРОДЕН ФРОНТ за съжаление няма.Н.Ф. който ЩЕ ИЗМЕТЕ ТАЗИ Клика , ЩЕ Я НАКАЖЕ И ЩЕ НАМЕРИ БАЛАНС /Доколкото е възможно/ с Babylon , като НЯМА ДА Я ДАВА България без Битка. И днес Babylon има някакви противници във власта , но явно не е достатъчно.
  : 3 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Стоев, прекалено точен и обстоен анализ, не очаквай от Фатмака толкова да мисли! Неговата работа е да прочете изразително каквото са му написали, па когото излъже, все е кяр! Знаем кой му пише "миспите"!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Ама Президента обиждайки маймуните е пожалил другите като не е обидил маймуните сравнявайки ги с тях. Или нашите маймуни са добрите маймуни , а другите са лошите. Е какво му е изненадващото и аз питам ? Този похват е АКСИОМА . Обаче стоев и ти сте толкова сложни , че сте развили и амнезия и шизофрения в опасни за здравето ви количества.
  : 5 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Октомврийский, как изкарахте Коледата в Карлуково ? Твоите мисли са мнооого "дълбоки" и не разчитай някой да се напъне да ги разчита!
  : 5 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 13 декември

Овен През този ден ще бъдете силно изкушени. Не бързайте да консумирате щастието си веднага, нищо че ви е в кърпа вързано. Насладете с...

Последно в Актуално