Медийните "сензации" по празниците

16956
Медийните "сензации" по празниците
Снимка: БГНЕС

Коледните празници вече дойдоха, но опитите на политическия ни елит да прави драма и изкуствено клатене на държавата не спират и не спират.

Поредната „драма” като за празниците е тази да бъде раздухан скандал със сметките за тока. Има десет почивни дни, с пауза от два работни между тях, в които всеки може да се сети колко хора ще работят и колко ще работят хората, които са на работа. И дефицитът на новини логично ще е голям, което кара и вечно работещите медии да търсят сензация.

Бареков се премери с Ал Бънди - и не печели

Разбрахте ли? Бареков бил напуснал „България без цензура”. Не, не бил напуснал „България без цензура”, ами Бъ...

Като опит за сензация сега се прокарва отдавна наболял проблем в България – сметките за тока. Мярката, която правителството взема, за да не позволи на ЕРП-тата да отчитат ток за срок по-дълъг от 30 дни, е само една – предупреждения, изказани от Бойко Борисов от стенограмата на правителството и закани с половин уста от бившия енергиен министър Делян Добрев от ефира на Нова телевизия рано сутрин от немай къде. Същият този Добрев забърка каша в новия бюджет с предложението си да се остави максималния осигурителен праг, което беше прието, после беше отменено от Цецка Цачева и естествено сега целият бюджет може да бъде атакуван в Конституционния съд заради неразборията.

Днес е Бъдни вечер! На никого не му се занимава с полюции по медиите. Някои „медийни магнати” си въобразяват, че някой ще погледне нещо различно от прогнозата за времето, но е факт, че на хората грам не им пука и ще обърнат внимание на семействата си. Както и трябва да е – да изхвърлят смартфони, таблети, лаптопи, компютри и прочие и да видят близките си. Всеки божи ден информационната маса натиска ли натиска – може поне по празници ей така, за разнообразие, медиите да не намятат наметалото на вечен пазител от неправди. Затова, уважаеми читатели, обърнете внимание на близките си, на приятелите си и избягайте поне за малко от реалността. Всеки има нужда от такъв подарък - подарете си го!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com