Първанов като Ердоган, Ердоган - като Путин!

5706
Първанов като Ердоган,  Ердоган - като Путин!
Снимка: БГНЕС

Трябва да си сляп, за да не видиш сходствата. Първанов - бивш двуразов президент - иска трети, а Ердоган - действащ президент, скопал земята, за да стане такъв, продължава да копа, за да получи повече президентски права! Изхарчи ли си двата мандата, и той, като Първанов, ще поиска трети (и четвърти)! Двамата пък - в стремежа си да осъществят апетита си за "безкрайно президентство", са обърнали очи към Путин, маестрото в това отношение - който дори им изпусна края, вече дори и той не може да каже - колко пъти е бил президент, колко мандата е обсебил по тарикатския начин - чрез менки с подставеното лице Медведев - за да поучат двамата, Първанов и Ердоган, от опита му и да приложат и те неговите тарикатски номера в своя полза!

По както още си приличат? Първанов и Ердоган са като две капки вода в опитите си да издействат още и още правомощия за президента в страната си. Първанов не спира да твърди, че е крайно време България да станела президентска република, за да може той, ако - дай, Боже! - прилапа третия (евентуално - и четвъртия!) мандат, да разполага с цялата власт. Ако не с цялата, то поне с половината, или две-трети. Ердоган пък - цял преврат инсценира, 20 хиляди арестува, само и само да подчини Турция 100% на себе си - защото според сега действащата конституция, която той стръвно желае да промени, притежава "само" 75 на сто от властта!

И двамата - Първанов открай време го знае, а Ердоган - в последно време го осъзна, че "човекът-президент", този, който може най-добре да ги посъветва и да ги подучи как да направят това, е Владимир Владимирович Путин. Този мъжага вече пети мандат си играе с президентския пост в Русия като жонгльор в Московския държавен цирк. Един мандат е редовен президент, втори мандат е преизбран редовен президент, после за четири години поставя послушника си Медведев да му топли креслото, и после отново: един мандат е редовен президент, втори мандат е преизбран редовен президент, а после пак Медведев - и така в безкрайна аритметична прогресия, както пееха в "На всеки километър", от тук до края на света!

Какво да очакваме ли? Ами като се има предвид така нареченото "затопляне на отношенията" между Турция и Русия, и предстоящото посещение на Ердоган в Петербург - какво друго освен обмяна на опит. Между Путин и Ердоган - тежко и горко на Турция на Ататюрк тогава; ще я бъде някога светската държава - такава каквато я бе завещал Бащага на "Младотурци", но някога далече в безкрайността! Колкото до Първанов Перничанчето - иска му се много, ама не му стиска! А и България не става за преврати, камо ли фиктивни! Поне докато е в Европейския съюз.

Така или иначе обаче - дошло е време президентско. Реформаторският блок даже вече извади листа от 7 кандидати, в която всеки е "хвани единия, удари другия"! Пълна безпомощност!

Самозваните Патриоти пък - те се съешиха, уж македонските воеводи от ВМРО с московските подлоги и рентиери от "Атака" - да им се чуди на акъла човек! Кой накъде ще дърпа?!

Колкото до Корнелия Нинова - тя, горката, дотолкова я е зашеметило партийното председателство, че нищо чудно БСП отново да се спре, примерно, на... Орешарски - този път за президент!

АБВ иска Първанов и Калфин да са кандидати за „Дондуков” 2

АБВ иска председателят на партията Георги Първанов и зам.-председателят ѝ Ивайло Калфин да са единни кандидатури за президент на широка...

Накрая едно странично наблюдение: Ако, както все по-упорито се говори, Борисов най-накрая склони и се кандидатира за президент, то той трябва да е наясно, че с това подписва смъртната присъда на ГЕРБ!

Може би точно затова политическите му опоненти толкова настоятелно го тласкат в тая посока!

Господа, викайте Кристалина!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Абортите в САЩ: една неудобна тема за Тръмп и републиканците

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com