Радев пак лобира

23053
Радев пак лобира
Снимка: БГНЕС

Вижте как се навързват нещата. Отзад-напред: глупостите, изприказвани от Нинова и преторианците ѝ на конгреса на БСП; ден преди това протестът на КНСБ в центъра на София; още два дни преди това бойкотът на военните пилоти от авиобазата в Граф Игнатиево; още ден-два преди това и налудничавите искания на Мустафата със сложното фамилно име и ДПС - или Валери Симеонов, или цялото правителство под ножа, да си подаде оставката - и ето я картинката, пълната картинка! Преврат и сваляне на законно избраното правителство от власт! А ако към това прибавим и перманентните демонстрации на полицаите и военните, пищолджиите демек - за повече, повече, и пак повече месечни пари, ето ти го превратчето, почти направено, остава само Борисов, вече му е навик, да си обере крушите и да освободи кабинета на "Дондуков" №1, обявявайки, навик му е, и нови извънредни парламентарни избори! Какво като идва българско председателство; какво като има растеж на икономиката; какво като безработицата е останала само на "циганско" равнище; какво като контрабандата е спаднала на нивото в Холандия и Швеция, тоест за пример е в целия Европейски съюз!

И това не е всичко за преврата. Най-накрая прибавете и изявлението на президента Радев в подкрепа на пилотския бойкот от началото на миналата седмица, и всичко ще си дойде хептен по местата. Какво излиза! Излиза, че (Р)умен Радев, обединителят на нацията по конституция, равно отдалеченият от всички политически пристрастия, пак по конституция, допира отново - този път за преврат срещу законно избраната изпълнителна власт в парламентарната република България!

Много бели направи този Радев и с категоричното си присъединяване към колегите от Граф Игнатиево - всъщност разбираемо е, иска човекът мигновено да се похарчат няколко милиарда за "Грипен"-и, които той, лобирайки, предварително е договорил с производителите от Швеция, а според него глупаците от мнозинството в Народното събрание, и най-вече правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти, му се пречкат в краката и го саботират! Него - президента с главна буква!

Румен Радев: Кохезионната политика е жизненоважна за България

Като предстоящ председател на Съвета на Европейския съюз България осъзнава колко важно е справедливото и ефективно разпределение на евр...

Дайте да разнищим скандала с "неразположението" на военните пилоти от Граф Игнатиево:

- Първо, Радев взима страна, давайки класически пример за конфликт на интереси, в спора, ако въобще има такъв, пилотът избира страната на побратимите си, в случая бившите си подчинени;

- Второ, Радев плюе на конституцията на държавата, заставайки нагло и брутално на страната на едните участници в спора - а спорът е съществен: само за самолети ли, или за самолети и кораби, плюс сухоземна техника, да се изхарчат прословутите милиарди, които бедният български народец ще трябва да изгладува, за да сме страна, равностойна на останалите в съюза НАТО!

- Трето, Радев все повече взема политичаска позиция, няма да учуди никого, ако в следващите дни и седмици Нинова го приеме в партията си и му връчи официално партиен билет с промоционален номер, примерно №1А - защото чисто №1 вече си е дала на себе си!

Има и пето, и шесто, и т. н., ама стига толкова, просто този псевдо Обединител и Помирител на нацията, разбра се, няма да може да изпълни функциите си на такъв, и не е ли по-добре - нищо, че се твърди, че такова животно като импийчмънт в България няма - да вземе и да кротне, ако не може да работи справедливо и еднопосочно, поне да се скрие за известно време, нещо като доброволен импийчмънт, за да спре да дразни населението!

Радев за "Граф Игнатиево": Политическите реакции са неадекватни

Президентът Румен Радев заяви, че недоволството в армията е обяснимо, а политическите реакции на проблемите им нарече неадекватни. Рад...

На Румен Радев, който по една случайност стана и президент на парламентарната република, очевидно лобизмът му е втора природа. Не устоя на природата си и продължи да лобира - този път за свалянето от власт на правителството на ГЕРБ и Обединените патриотите. Който прочете внимателно написаното от Радев във Facebook-а му за бойкота на пилотите, ще прозре колко "не-президентски" се държи този генерал в пенсия.

Да оставим настрана възвеличаването на "неразположените" за тренировъчни полети негови бивши подчинени - тук ще проявим разбиране и ще го отдадам донякъде на професионалната им близост и общност, но вижте как Радев призовава - уж завоалирано - и другите с пагони - перманентно стачкуващите полицаи и военни - да продължават да си търсят правата и да не спират да протестират! Срещу кого? Естествено срещу омразното нему правителство, което - както вече бе казано - само му се мотка пред краката и му мъти водата като първа власт в държавата България, какво като е парламентарна република! Неговата мечта и крайна цел очевидно е офицерска монархия, така де, вижте как само звучи: "Негово генералско величество Румен Радев"!

Логично е да се запитаме какво заслужават "неразположените" от Граф Игнатиево?! Ами прошка - войска е това, чинопочитанието и подчинението преди всичко, но затова пък командирът им, шефът на базата, някой си полк. Иван Лалов, трябва скоротечно да сдаде багажа, да си вземе 20-те заплатки и да отиде на заслужен отдих, както се казва в такива случаи! А ако прокуратурата все пак се заинтересува - ама по-задълбочено, а не само за да отбие номера, както вече един път направи, може и да го прати при военните съдии! Те да отсъдят! Защото някой трябва най-малкото да им е разрешил "неразположението"! Да припомним, че става дума за "неразположение" на 300 души числен състав едновременно! Или и той - командирът Лалов - е изпълнявал заповед! Нечия заповед! Чия ли?!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Абортите в САЩ: една неудобна тема за Тръмп и републиканците

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com