Уцели ли Христо Иванов коя е Мата Хари?

20794
Уцели ли Христо Иванов коя е Мата Хари?
Снимка: БГНЕС

Краят на миналата седмица отново вдигна поне на ниво "Фейсбук" и електронни медии темата "Мата Хари" (телевизиите такива работи не ги бъркат, те тичат да видят кой ще го боднат с поредната "първа ваксина" от Х партида и дали ще го засърби, заболи, а защо не и да се гътне и да ударят рейтинг). За незапознатите - това е "прекрасната госпожа", която успя да влезе в спалнята на премиера Бойко Борисов и вероятно да го прелъсти - за втората част яснота няма.

По-важното - още няма яснота коя е Мата Хари и от гледна точка на прокуратурата не изглежда и в бъдеще да има, поне засега. Всичко направила прокуратурата, събрала доказателства, но "лицето не е установено". Нищо, че има видеозапис, нищо, че и премиерът говори по интервюта за това "лице", включително пред чуждестранни медии като Frankfurter Allgemaine Zeitung. Говори значи премиерът пред някои медии, а пред прокуратурата?

Започна обаче да говори лидерът на "Да, България" Христо Иванов. Без особени недомлъвки вдигна пръст и посочи Виолета Сечкова.

Наистина ли тя е Мата Хари? Ако питате нея, не е! Тя е възмутена жена, майка и съпруга и го каза в отговор в профила си във Фейсбук. Не се е писала като "госпожа", но честно казано това лично мен не ме вълнува.

Виж, вече на фронта "КТБ" има достатъчно и ме вълнува. Публично - колко точно спаси чрез цесии Виолета от КТБ - милиончета, при това общо като ги събереш, стават от двуцифрените милиончета. Като поизлязоха списъците от синдиците, думите на Бойко Борисов как цесията е "далавера" си ги спомнихме, но малко хора, със сигурност. Та въпросът е Сечкова откъде натрупа толкова пари? Известно е, че съжителства с Александър Сталийски - и той извади от потъналия кораб КТБ сложени там съкровища, двойно на тези на Сечкова. За Сталийски споменът е от думите на Сергей Станишев, след като слезе от премиерския пост - че е от кръга "Котараците", за което се сети нетолкова отдавна и в. "Капитал".

За толкова богат човек, Сталийски не е често в светлината на медийните прожектори от гледна точка бизнес успехи на негови компании. Не се и говори много кои компании притежава директно, колко печеливши са, как успяват в бизнеса, който развиват. Разбира се, това не е задължение по закон, но богатите и успелите винаги привличат обществен интерес, а и често те самите се хвалят с успехите си - такава е човешката природа. В случая обаче няма особени хвалби.

Съответно, Христо Иванов отговори на Виолета Сечкова. И в отговора има конкретно изречение, с което той коментира казуса "Мата Хари": "И, да, докато Борисов не излезе и не назове ясно коя е “Мата Хари” и докато нямаме прокуратура, която може да я разпита обективно за това как точно са се появили тези пари и злато в нощното му шкафче и откъде, този въпрос трябва да бъде задаван по всеки повод и на всеки, който може да има някакво отношение към него".

Освен че е политик обаче, Иванов има и юридическо образование. Затова е много чудно как така директно посочва пръст - със сигурност знае какво се случва с клеветите. Също толкова чудно е и, че Виолета Сечкова отговори на Иванов без публично да казва, че ще го съди и цели 4 дни, след като Иванов изобщо обърна вниманието към нея. Защото като се стигне до съд, вече почват да се появяват и задължения да отговаряш, когато бъдат поставени определени въпроси и бъде изискан отговор по определени закони - юридически похвати да използваш закона в защита на твоята истина!

Сега картината пак е непълна - а в такива истории все остава нещо да тлее и да се разгаря следващия път, когато има причина, често пъти скрита за широката публика. Така че остава пак да чакаме - все нещо чакаме в този живот ...

Още: Бойко Борисов и красивата шпионка (18+)

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Германия би закъсала, ако ги нямаше чужденците

Възходът на Виетнам: каква е тайната на успеха

Ядрените амбиции на Турция и опасната зависимост от Русия

Как поляците си върнаха демокрацията, а българите - не

Лозан Панов: Как системата (въз)произвежда „нотариуси“ и „джуджета“

Тръмп и тъмното минало на "America first"

Нужда от реформи: какво не е наред с китайската икономика

"Изпочупиха пръстите на ръцете ми с отвертка": Какво се случва с украинците, пленени в Русия?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com