Бойко Борисов и красивата шпионка (18+)

62558
Бойко Борисов и красивата шпионка (18+)
Снимка: БГНЕС

Определено в България живеем в някакъв филм. Не смея да напиша определение, че ще трябва да се самоцензурирам. Но че сме във филм е ясно отвсякъде.

Къде, ако не във филм, действащ премиер казва следното и то пред медия като Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Работата е там: никога през всичките тези години, когато някоя дама ме е посещавала, охраната не ѝ е претърсвала и проверявала чантата." И това го казва, след като обяснява как жената, направила снимките от спалнята му, била като Мата Хари. А Мата Хари, за забравилите, е един от най-известните шпиони в световната история, при това използвайки стриптийза като основно оръжие в работата си. За след стриптийза – легендите, легендите слушайте и четете.

Значи така го разбирам - премиерът, г-н Бойко Методиев Борисов, се увлича по красиви шпионки, които могат да се разсъбличат и които охраната му хич не проверява – то какво да проверяваш, нали е съблечена, всичко се вижда. Като мъж много одобрявам. Като данъкоплатец – изобщо не одобрявам. Не одобрявам човекът, който е начело на държавата, да го върти всяка по-засукана на пръста си. Едва ли някой с капка акъл би одобрил.

Но дори това са бели кахъри пред другите сценарии в този филм. Като този как влизат такива в резиденцията при Борисов – той давал интервю, охраната му я пуска да го изчака и тя през това време аранжира спалнята – с пачки евро в шкафчето и пистолет. Въобще – шпионка-стриптизьорка-интериорен дизайнер!

Колежката от "Свободна Европа" Полина Паунова обаче правилно попита кога точно е била тази работа с интервюто – защото, след като прокуратурата, водена от Иван Гешев, още нищо не казва за тези записи и снимки, "Биволъ" и Е-вестник вече направиха експертизи. И на посочените като дати времеви периоди, в които са правени снимките (25.09.2017, 12.12.2017, 4.12.2019) на кого е давал интервю Борисов? Може би в пътния лист на джипката пише нещо, както предполага един от потребителите, писали като отговор на разсъжденията на Паунова във Facebook.

Въпросът обаче е какво пише в пътната карта на закона. Нали сме правова държава – така казваме и пред Брюксел за многогодишната финансова рамка. Та като някой на висш държавен пост така допуска наследнички на Мата Хари, това лична работа ли е или държавна? Има ли покрай спалнята и някои важни документи, други важни неща, които не са за всяко око и ухо? И какво казва законът по този повод? Г-н Гешев?

Извън държавните работи, други снимки има ли – например не как премиерът спинка сладко сам, ами в компания? И тези снимки може ли да се ползват за шантаж? Да бъде принуден човекът уж с най-много власт в България да я споделя против волята и желанието си с някой друг? А той знае ли коя е Мата Хари, която го е снимала? Защо не чуваме нищо по този въпрос и от прокуратурата?

Чл. 104 от Наказателния кодекс гласи: "Който издаде или събира с цел да издаде на чужда държава или на чужда организация информация, представляваща държавна тайна, се наказва за шпионство с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна".

Борисов дали е издал държавна тайна на някоя Мата Хари? Защото Мата Хари през Първата световна война това е правела – събирала е държавни тайни, докато си е разхвърляла дрехите където трябва. Дали пък не трябва да се разследва?

Не и в този филм! Той си е за възрастни, само дето тези, които го гледат, не се чувстват облагодетелствани както би трябвало да е по жанр!

п.п. Не знам защо сложих предупреждение за възрастово ограничение - за тези неща най-добре да знаят по-младите, че другите ако им пукаше, нямаше държавата да е такава.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Синодът има уникален шанс да спечели доверието ни

Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

Тихата смърт на гражданското общество. И неговия отвъден живот

Ако случаят с Нотариуса бъде заметен, това е краят на всички илюзии

Червени линии и "общности": Как да ротираме и шикалкавим успешно

Преговорите за кабинет: Канят ме, мамо, на тежка сватба

След НЕкоалицията ще видим ли и НЕротация?

Странното облекчение при срива на Фейсбук

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com