Кметът на Мизия: Причина за тревога няма

10410
Кметът на Мизия: Причина за тревога няма
Снимка: БГНЕС

Към момента оставащото свободно пространство в коритото на река Скът е повече от 1.5 м. Няма основание за притеснение. Това каза за агенция „Фокус” кметът на град Мизия Виолин Крушовенски.

„Нивото на водата в коритото на река Скът е достигнала 1.95 м. няма данни за преливане към момента”, обясни Крушовенски.

Река Скът отново изправя на нокти Мизия

Жителите на Мизия са изправени пред поредното предизвикателство. От началото на тази седмица нивото на река Скът, която преминава през ...

Следят се водоемите в района. Дежурни екипи на общината измерват количеството на водата на всеки два часа и го предават на Областния щаб по координацията.

По-рано днес "24 часа" съобщи, че обилните снеговалежи през последните дни и започналото топене са изкарали паникьосалите се жители на преживялата потопа през август м. г. Мизия на улиците. Тревогата идва от преминаващата през града река Скът, която само за два дни вдигна нивото си с 1.80 м и заплашва отново да залее ниските квартали.

"Само около 1.40 м. остават до излизането на реката от бреговете и хората с право са неспокойни", каза кметът на града Виолин Крушовенски, цитиран от изданието. 

 

Над 100 къщи в Мизия са във вода, в други бедстващи райони обстановката се нормализира

Град Мизия отново не бе пожален от водното бедствие. Повече от 100 къщи са наводнени. Причината за това са избилите подпочвени води, сл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com