Съдът пуска предсрочно един от членовете на бандата на Квиц

14036
Съдът пуска предсрочно един от членовете на бандата на Квиц
Снимка: мвр

Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, директорът на ГДБОП г-н Ивайло Спиридонов и говорителят на главния прокурор г-жа Румяна Арнаудова изнесоха повече информация за хода на разследването срещу жестоката банда на Цветомир Ценов – Квиц, за разбиването на която съобщихме вече.

Брутални извращения, грабежи, наркотици, лихварство, палежи, заплахи с убийство - това са само част от ужасяващите подробности за организираната престъпна група, ръководена от Квиц, която беше разбита вчера при мащабна акция в Козлодуйско.

Тези и още подробности изплуваха наяве. Припомняме, че престъпната група, занимаваща се с рекет, палежи, лихварство, наркотици, изтезания и изнасилвания на търговци от Врачанския край, беше разбита в Козлодуй при мащабна акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, а арестуваният Квиц - страшилището на Северозапада, заставял жертвите си да се изнасилват с бутилки и салами във фургон на ужасите. 

В операцията са участвали 120 служители от ГДБОП, жандармерията и Бюрото за защита на свидетели към главна прокуратура. Задържани са 9 човека, всички от Козлодуй и околните села. До момента по случая са разпитани повече от 25 свидетели, 12 от които пред съдия от специализирания съд, съобщи Иван Гешев. По време на акцията са извършени над 30 претърсвания, открити и иззети са  2 пистолета, марихуана, амфетамини, 20 000 евро, 10 000 лева палки, тръби и други предмети, част от които са използвани за сексуални извращения. Седем са задържаните лица с мярка за неотклонение от 72 часа, един от тях се е опитал да избяга, но е бил заловен. Две лица все още се издирват. Предстои утре да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.  

Престъпната група е действала на територията на Козлодуй и околните села, като има данни и за взаимодействия с други организирани престъпни групи. Уникалното при нея е, че престъпниците са били разделени по „ресори“, като всеки е отговарял за определена престъпна дейност. Румяна Арнаудова подчерта важната роля на Бюрото за защита на свидетелите, което подпомага събирането на свидетелски показания и активната работа с пострадалите жертви. До този момент няма свидетели, пожелали статут на защитени, уточнява bulnews.bg. Акцията ще продължи и в други градове на Северозапада и България. Междувременно от Прокуратурата показа снимки от акцията. На тях се вижда как бандата се е била въоръжила с куп оръжия, фалшиви пари и наркотични вещества.

Докато се провежда операция за разбиване на групировката на Цветомир Ценов - Квиц съдът е на път да освободи предсрочно един от активните членове на тази престъпна група. Към момента Анатоли Ангелов излежава осем годишна присъда за опит за убийство. Той изтърпява наказанието си в затворническото общежитие в Казичене.

Нека припомним, че присъдата му влезе в сила в края на 2010 година, но той успя да се укрива от закона до края на 2014 година, когато в крайна сметка бе задържан от властите.

Ангелов е спряган като един от физическите извършители на бизнесмена от Своге Красимир Гочев - Смит.

Незнайно по каква причина обаче към момента съдът е готов да го пусне на свобода при условие, че все още се очаква присъда по делото с Квиц, в мъгла остава и факта, че Ангелов далеч не е излежал цялата си присъда, поради факта, че той се укрива продължително от органите на властта.

Допълнителен аргумент в тази посока е и факта, че той е извършвал престъпна дейност в условията на вече постановена присъда от ВКС, а в този случай се прилага по закон присъединяване на присъдата, а не кумулация.

Като капак на всичко това Ангелов е заподозрян и разработван като вероятен извършител на няколко поръчкови убийства в Перник.

"Скандалът, че съдът пуска Ангелов в дена когато полицията задържа Квиц и колегите му е без прецедентен", коментират експерти от съдебната система.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Излъчват на видеостена вандалите и нарушителите на пътя във Враца

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com