X
 
 

Започват еднодневните излети във Врачанския Балкан

1185 0
Започват еднодневните излети във Врачанския Балкан
Снимка: Община Враца
С настъпването на пролетта гости и туристи на Враца ще могат да се включат в организирани посещения по Врачанската екопътека, водопада „Скакля”, пещера „Леденика”, както и до по-непознати местности и природни забележителности.

Излетите ще се организират в определени почивни дни – събота или неделя  от Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" и Природозащитен център „Натура”.

Безопасното следване на маршрутите ще бъде осигурено от Евгени Христов - квалифициран планински водач. Първата дата за излет в планината ще бъде на 1 май по маршрут - водопада „Скакля” - с. Згориград. На 12 май ще е разходката до водопад "Боров камък", а на 2 юни - традиционния поход до в. Околчица. Още подробности за туристическите преходи ще научите от  сайта на Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" или във фейсбук страницата на Природозащитен център "Натура".

Времетраенето на преходите е около 6 часа, което ги прави  неподходящи за деца под 7-8 годишна възраст. Задължителни са удобни туристически обувки, дълъг панталон, дъждобран, суха храна и вода.

Желаещите могат да се запишат в Природозащитен център „Натура“ на телефон: 092/ 66-03-18 Враца. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители