114 жертви на серия атентати в Пакистан

4890
114 жертви на серия атентати в Пакистан

114 души станаха жертва в резултат от серия атентати в Пакистан, с което петък, 11 януари, се превърна в един от най-кървавите дни в страната от години, съобщи БГНЕС.

При двойният самоубийствен атентат срещу посещавана от шиити билярдна в гр. Кета загинаха 81 души и бяха ранени 121, уточняват от полицията. Това е една от най-кръвопролитните атаки срещу представители на това малцинство, което съставлява 20 на сто от 180-милионното население на страната.

Той е и един от атентатите срещу една цел, взел най-много жертви в Пакистан - след убийството на 98 души пред център за обучение на полицаи в гр. Шабкадар на 13 май 2011 г., малко след като американски командоси покосиха Осама бен Ладен.

По-рано в четвъртък бомба, хвърлена по кола на силите за сигурност в оживен квартал на гр. Кета, уби 11 души и рани десетки. При трети инцидент бомба избухна на религиозно сборище в северозападната долина Сват, при което загинаха 22 души и бяха ранени над 80.

Осъдиха атентаторите от миналата Евровизия

Съд в Баку осъди на затвор между 12 и 14 години четирима автори на осуетен атентат през май по време на песенния конкурс Евровизия в ...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com