1,2 млрд. долара стрували бомбардировките над Газа

9313
1,2 млрд. долара стрували бомбардировките над Газа

Осемдневните израелски бомбардировки срещу Ивицата Газа са причинили директни и косвени щети на стойност 1,2 млрд. долара, заяви Тахер ал Нуну, говорител на правителството на „Хамас” днес, предаде АФП.

„Общият размер на щетите, причинени от израелската агесия, е 1,245 млрд. долара (960 млн. евро)”, поясни Нуну, като допълни, че директните щети, нанесени за повече от една седмица при израелски въздушни бомбардировки, са били в размер на 545 млн. долара (420 млн. евро), докато косвените повреди са на стойност 700 млн. долара (540 млн. евро).

Пет урока от конфликта в Газа

Израел се научи да слага край на война През последните шест години Израел взе участие в три войни с неубедителен край – в Ливан...

По време на осемдневната операция на Израел, 200 къщи са били напълно разрушени, а още 8 000 са получили частични повреди.

В същото време правителството на „Хамас” обяви днес, че сформира комисия за разследване на „незаконните екзекуции” на палестинци, обвинени, че са съдействали на Израел по време на последния конфликт, предава АФП.

„Правителството взе решение да създаде комисия, която да разучи подробности около незаконните екзекуции, които се случиха по време на агресията в Ивицата Газа”, поясни Тахер ал Нуни във връзка с най-малко два случая на подобни убийства по време на бомбардировките, когато седем души, обвинени в сътрудничество с Израел, бяха застреляни.

Редактор: Десислава Ушатова

Половината израелци искат операция в Газа

Коалицията между дясната партия „Ликуд” и националистическата „Израел Бейтейну”, водена от израелския премиер Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com