Гърция се придържа към плана за обратно изкупуване на облигации

5472
Гърция се придържа към плана за обратно изкупуване на облигации

Гърция обяви, че се придържа към плановете да приключи в петък офертата си за обратно изкупуване на собствени облигации от инвеститорите като част от споразумението за отписване на дълг, съгласувано с международните кредитори, предаде Ройтерс. Правителството заяви, че ще предпази банките в страната от всякакви съдебни дела заради отчетени загуби, ако те участват в обратното изкупуване.

Това изкупуване, което е част от по-широк пакет за дългово облекчение на стойност 40 милиарда евро, договорен миналия месец от еврозоната и Международния валутен фонд (кредиторите на Гърция), е ключово за усилията на Атина да сведе дълга си до контролируеми равнища, отбелязва Mediapool.

Чудо! Магазините в Гърция ще работят и в неделя

Табуто за работа в неделя скоро ще остане в миналото. Министерството на развитието на Гърция предлага магазините в страната да работят ...

Атина не планира да удължава днешния краен срок за отправяне на предложения, съобщиха представители на финансовото министерство, опровергавайки информация в гръцки вестник, че правителството може да продължи срока до началото на идната седмица.

"Процесът ще приключи днес и няма нужда от удължаване", посочи високопоставен служител на министерството. Втори представител потвърди крайния срок - 17:00 ч. по Гринуич (19:00 ч. бълг. време).

Атина обмисля да похарчи заем от 10 милиарда евро, за да изкупи обратно облигации доста под тяхната номинална стойност. Страната отправи офертата в понеделник при по-атрактивни условия, отколкото инвеститорите очакваха, засилвайки надеждите, че достатъчно притежатели на облигации ще вземат участие в намаляване на държавния дълг.

Редактор: Десислава Ушатова

Безработицата в Гърция достигна 26%

През септември безработицата в Гърция е нараснала до 26%. Това е максималното равнище, откакто балканската страна започна да публикув...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com