МААЕ се надява на споразумение с Иран още през януари

6580
МААЕ се надява на споразумение с Иран още през януари

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) се надява да сключи през януари споразумение с Иран за проверки в ирански ядрени обекти, което да позволи уреждане на спорния въпрос с ядрената му програма. Това заяви ръководителят на пратената в Иран делегация на МААЕ Херман Накертс, цитиран от осведомителните агенции.

"Договорихме се да се срещнем отново на 16 януари - датата, на която смятаме да финализираме структурния подход и след която да започнем да го прилагаме", каза Накертс пред журналисти на летището във Виена след завръщането си от Техеран.

Иран заловил безпилотник на САЩ

Иран е "заловил" неотдавна американски разузнавателен дрон в своето въздушно пространство и по-конкретно над Персийския залив, съобщи...

"Успяхме да постигнем известен напредък", каза Накертс. "Имахме добри срещи", добави той, цитиран от Mediapool.

Изявлението му беше в съзвучие с изказването на иранския посланик в МААЕ Али Солтание след преговорите в Техеран. Иранската държавна телевизия съобщи, че Иран и МААЕ не са постигнали споразумение за допускане на инспектори на агенцията във военната база Парчин, посочи Асошиейтед прес.

МААЕ иска да получи достъп до обекта, намиращ се близо до Техеран. Тя подозира, че в базата Иран е изпробвал експлозиви, които може да бъдат използвани в ядрени оръжия. Иран отрича това и казва, че доказателствата са "скалъпени".

Редактор: Десислава Ушатова

Иран ще помага на КНДР за ракетните тестове

Ирански военни експерти пристигнаха в КНДР за тестването на нови ракети, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС. Експертите ще работят на пол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com