Обама: Ромни лъга на дебата

8003
Обама: Ромни лъга на дебата

Американският президент Барак Обама зае доста агресивна позиция след снощния дебат с опонента му Мит Ромни, като го обвини, че е лъгал, и заяви с ирония, че "истинският Мит Ромни" не е присъствал на двубоя, предаде БГНЕС.

"Ако искаш да станеш президент, трябва да казваш истината на американците", заяви на висок глас стопанинът на Белия дом в реч, произнесена в Денвър, щат Колорадо, където тази нощ се състоя първият от общо три телевизионни дебата, спечелен според преобладаващото мнение от действащия президент.

US съд осъди Иран и "Ал Кайда" да платят $6 млрд. за 11 септември

Американски съд осъди днес Иран, „Ал Кайда” и няколко други подсъдими да платят компенсация от 6 млрд. долара на жертвите о...

"Когато се качих на подиума, срещнах индивид в добра форма, който твърдеше, че е Мит Ромни, но това не можеше да бъде Мит Ромни", заяви Обама на митинг на пред около 12 000 привърженици.

"Истинският Мит Ромни обикаля страната от миналата година и обещава 5 трилиона долара данъчни подаръци за най-богатите. Истинският Ромни говореше, че ние нямаме нужда от по-добро обучение в училищата. А лицето, което стоеше срещу мен на подиума, каза, че обича учителите. Човекът, който снощи беше на подиума, не желае да поеме отговорността за онова, което истинският Ромни говори от миналата година насам", подчерта жлъчно Барак Обама.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com