Палестинците с ново предложение за мирни преговори

5328
Палестинците с ново предложение за мирни преговори

Палестинските ръководители ще предложат на международната общност с подкрепата на Арабската лига нова формула за мирни преговори с Израел за 6-месечен период, през който да бъде замразено строителството на жилища за еврейски заселници в палестинските територии, заяви днес главният преговарящ Саеб Еракат, предаде БГНЕС.

Вчера по време на арабска среща в Доха палестинският президент Махмуд Абас предложи "механизъм за определяне на 6-месечен период, през който колонизацията бъде замразена и Израел влезе в преговори върху това, което е договорено и по-конкретно границите отпреди 1967 г. като база за преговорите, посочва агенция Уафа.

Арабската лига създаде комитет, който в края на декември трябва да представи план за действие и който след това ще посети големите столици, "за да се определи дали има шанс за мирен процес и върху какви принципи да стане това", заяви Еракат пред официалното радио Гласът на Палестина.

Един от тези принципи е искането относно границите от 1967 г., "необходимостта да се подновят преговорите от точката, при която бяха прекъснати, а не от нула, както иска /израелският премиер/ Нетаняху", и определянето на 6-месечен график, за да се постигне споразумение по всички въпроси на окончателния статут", добави той.

Редактор: Десислава Ушатова

Шимон Перес: Абас остава сериозен партньор за мир

Палестинският ръководител Махмуд Абас остава "сериозен партньор за мир", въпреки предоставянето на статут на държава наблюдател на Па...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com