Половината гърци укриват данъци

5211
Половината гърци укриват данъци

Смята се, че поне половината от гръцките граждани не плащат пълния размер на своите данъци. Освен това, ако можеше да избира, един от всеки двама гърци би отказал да получи касова бележка, като по този начин допринася за укриването на данъци от страна на търговците.

Това са резултатите от проучване, проведено от Националната конфедерация за търговия на Гърция, предаде вестник „Катимерини”.

Гърция "отпушва" средства от ЕС с военна сделка с Франция

Хитър начин да спре замразяването на средства от страна на Европа измисли и приложи в действие Гърция. Страната е готова да подпише спо...

Проучването показва, че мнозина гърци все още не смятат укриването на данъци за нещо лошо, дори и в момент, когато страната се опитва да излезе от най-тежката финансова криза в новата си история.

Според Националната конфедерация за търговия на Гърция 53% от гърците систематично укриват истинските си доходи, като си признават едва 16,4%.

Скорошно проучване на Капа Рисърч, представено на среща на Асоциацията на собствениците на недвижимости в Атина, показа също така, че 54 на сто от запитаните казват, че няма да могат да платят имотните и подоходните данъци, а 32 на сто са на мнение, че ще се справят, без обаче да са напълно сигурни в това. Тези обаче, които не са в състояние да го сторят, казват, че ще продават имоти на цени под пазарните или ще вземат назаем пари. Някои дори са склонни да оставят имотите им да бъдат конфискувани от държавата заради неплатени данъци. 60,4 на сто от запитаните се оплакват, че за последните две години кризата е свила значително приходите им от недвижими имоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com