Прокурори поискаха 5 г. затвор за Берлускони

3019
Прокурори поискаха 5 г. затвор за Берлускони

Италиански прокурори поискаха бившият премиер Силвио Берлускони да бъде осъден на пет години затвор заради даване на подкупи на бившия си адвокат, съобщават италианските медии, цитирани от БГНЕС.

"Сигурно е, отвъд всяко разумно съмнение, че обвиняемият е виновен", заяви пред съда прокурор Фабио Де Паскуале. Защитата на Берлускони се основава на фалшиви документи, допълни той.

Бившият италиански премиер е обвинен, че е платил на британския адвокат Дейвид Милс 600 000 долара (450 000 евро), за да лъжесвидетелства по няколко дела срещу него през 90-те години на миналия век. Берлускони отрича обвиненията и твърди, че прокурорите са замесени в заговор срещу него.

Милс беше признат за виновен от съд в Милано през 2009 г. и беше осъден на четири и половина години затвор, но апелативен съд касира делото за корупция срещу него през 2010 г. заради изтичане на давностния срок.

Берлускони, който остана член на парламента, след като подаде оставка през ноември, е обвиняем по още четири дела за подкупи, данъчни измами, секс с непълнолетна проститутка, злоупотреба с власт и издаване на държавни тайни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com