Мерил Стрийп получи целувки, матрьошка и "Златна мечка" за 14 февруари

16406
Мерил Стрийп получи целувки, матрьошка и "Златна мечка" за 14 февруари

Холивудската звезда Мерил Стрийп получи букет, подаръци и целувка на празника Свети Валентин, но не от съпруга си, а на кинофестивала в Берлин, където й бе връчена почетна награда "Златна мечка" за цялостно творчество, предадоха световните информационни агенции.

Пред препълнената зала на пресконференцията след прожекцията на филма "Желязната лейди", 62-годишната актриса говори за цената на славата и за това как превъплъщението й в образа на Маргарет Тачър в биографичната лента е променило мнението й за първата жена премиер на Великобритания.

Филмовите критици обявиха Мерил Стрийп и Брад Пит за най-добри актьори

Брад Пит получи наградата за най-добър актьор на нюйоркските филмови критици на церемония, състояла се в Манхатън, съобщи Контактмюзик....

По време на пресконференцията журналист подари на Мерил Стрийп букет от бели цветя. Друг репортер връчи на актрисата матрьошка. Всяка от куклите изобразява Стрийп в различни роли, сред които във филмите "Желязната лейди" и "Дяволът носи Прада".

Два дни преди да получи почетната "Златна мечка", холивудската звезда спечели британския еквивалент на "Оскар"-ите - наградата БАФТА, за която е била номинирана 14 пъти за над 30 години в киното. Мерил Стрийп е фаворит и за "Оскар" за превъплъщението си в образа на Маргарет Тачър. Холивудската звезда е номинирана за най-престижната кинонаграда 17 пъти и я е печелила два пъти - през 1979 г. за актриса в поддържаща роля за "Крамър срещу Крамър" и през 1982 г. за най-добра актриса за "Изборът на Софи".

Въпреки десетилетията в киното и многобройните си отличия Мерил Стрийп, често наричана най-добрата актриса в света, все още намира наградния процес за "странен".

"Особено е да си в позиция, когато хората ти казват "О, мисля, че ще спечелиш нещо" или "О, не мисля, че имаш шансове тази година", казва холивуската звезда. Мерил Стрийп допълва: "Научих много неща за Маргарет Тачър, които ме изненадаха, тъй като си бях съставила мнение за нея още като млада".

Аржентина прие зле филма за Маргарет Тачър с Мерил Стрийп

Аржентина посрещна зле биографичната лента за Маргарет Тачър, в която главната роля се изпълнява от Мерил Стрийп, пише в. "Гардиън". Л...

Запитана каква е цената на успеха й в Холивуд, актрисата отговаря: "Има пет музея за съвременно изкуство в Берлин. С удоволствие бих посетила някой от тях, но няма да го направя. Трудно е, защото ако отида да разгледам, ще се намерят петима души, които да разглеждат мен. Не се оплаквам, хубаво е, но изкуството ми липсва". БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес