Русия вижда Приднестровието като "особен район" в състава на Молдова

15010
Русия вижда Приднестровието като "особен район" в състава на Молдова

Заместник-министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин посети Приднестровието. Той се срещна с ръководството на непризнатия регион и за пореден път обяви позицията на Москва по приднестровския въпрос, пише молдовското издание на вестник „Комсомолская правда”.

„Русия вижда бъдещето на Приднестровието като на район с особени международни признати гаранции в състава на неутралната молдовска държава”, каза Карасин.

Русия няма да увеличава своите миротворци в Приднестровието

Не се предвижда увеличаване на броя на руските миротворци в Приднестровието. Не е коректно да се поставя този въпрос. Това заяви гене...

Руският заместник-външен министър отбелязва, че в момента Кишинев и Тираспол виждат по различен начин перспективите на миротворческите операции на бреговете на Днестър. Той подчерта , че по този повод Русия има ясни международни договорености и подписани документи.

В събота в Приднестровие бе отбелязана 20-ата годишнина от миротвореческата операция, която спира боевете от 1992 г. По този повод в град Бендер, където бяха най-кръвопролитните сражения, лидерът на Приднестровие Евгений Шевчук и Григорий Карасим откриха паметен знак за руските миротворци. Двамата заявиха, че действащия формат на миротворческата операция, в която участват руски, молдовски, приднестровски войници, както и украински наблюдатели, не трябва да бъде променян.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com