САЩ следят 75% от интернет трафика в страната

9522
САЩ следят 75% от интернет трафика в страната

Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ има възможност да проследява около 75% от американския интернет трафик при дейността си за събиране на чуждестранни разузнавателни данни, съобщава днес вестник "Уолстрийт джърнъл". Според изданието, което се позовава на настоящи и бивши служители на АНС, този процент е по-голям от разкриваното досега.

Досега се смяташе, че АНС съхранява съдържанието на някои имейли, изпращани между американски граждани, и филтрира вътрешни телефонни разговори по интернет.

Тази дейност, която се осъществява в сътрудничество с телекомуникационни компании, е предназначена да търси комуникации, които или идват от чужбина, или са насочени натам, или са напълно чуждестранни, но минават през САЩ.

Американчета убиха човек от скука

Двама американски тийнейджъри бяха обвинени във вторник за убийството в петък на австралийски спортист в Оклахома, "за да разсеят скука...

Но според служители широкият обсег на мрежата за следене увеличава вероятността за прехващане и събиране на изцяло вътрешни комуникации при търсенето на чуждестранни данни. Според вестника тази мрежа показва, че АНС може да следи почти всичко, което се случва в интернет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com