Тексас остава щат на САЩ

7620
Тексас остава щат на САЩ

Тексас остава щат на САЩ, предаде агенция "Асошиейтед прес". От Белия дом са отхвърлили петицията за отделяне на щата, която беше подписана от 125 000 души, с мотива, че бащите-основатели на САЩ не са предвидили "право на напускане" за някои от частите. 

Припомняме, че преди няколко седмици повече от законово необходимите 125 000 души подписаха петицията, която бе инициирана само няколко дни, след като Барак Обама спечели втори президентски мандат.

Тогава от Белия дом обещаха, че в рамките на 30 дни ще се произнесат за всяка една подадена петиция, предаде КРОСС. 

Джон Карсън, директор на Службата за подкрепа на връзките с гражданите, заяви в отговор на петицията от Тексас, че "Америка е създадена като "постоянен съюз". Именно това са и думите на Ейбрахам Линкълн, когато той за пръв път става президент на САЩ".

"Нашата страна функционира благодарение на свободните и открити дебати. Но колкото и да ценим здравословния дебат, няма да позволим той да ни разкъса на части", допълни Карсън.

Инициаторите на петицията за отделяне на Тексас обясняват желанието си с икономическите трудности, произтичащи от това, че федералното правителство не желае да реформира системата за вътрешни разходи и помощи за чужбина. Тъй като Тексас е голям щат с балансиран бюджет, той на практика има възможност да излезе от съюза, казват те.

Безплатни курсове по стрелба за учители в Охайо и Тексас

В американските щати Охайо и Тексас се провеждат безплатни курсове по стрелба за учители. Организаторите заявяват, че целта им е да се ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com