Забрана върху хомосексуалните бракове в Калифорния няма да има

5926
Забрана върху хомосексуалните бракове в Калифорния няма да има

Върховният на Калифорния отхвърли апелацията, изискала възстановяване на забраната върху регистрирането на еднополови бракове, предаде БГНЕС.

Апелацията бе подадена от противници на гей браковете на 30 юни, веднага след като регистрирането на еднополовите съюзи бе възобновено на територията на Калифорния. Броени дни преди това Върховният съд на САЩ отказа да разгледа искането за възстановяване на забраната, прехвърляйки отговорността за това на щатските съдилища.

Върховният съд на Калифорния обясни решението си с това, че "губернаторът на щата вече не поддържа поправката в местната конституция, забраняваща еднополовите съюзи". Визира се очевидно бившия губернатор Арнолд Шварценегер, управлявал Калифорния от 2003 до 2011 г., който бе твърд противник на гей браковете.

Именно по време на управлението на Терминатора - на референдума през 2008 г. - бе гласувана въпросната поправка, според която за брак се счита съюз между мъж и жена. След обжалване, през февруари 2012 г. обаче поправката бе обявена за неконституционна.

В Русия арестуваха много хора, протестиращи срещу закон, дискриминиращ гейовете

Протест в защита на правата на хомосексуалните в Русия завърши със сблъсък с националисти и арести на много хора. Около 100 души в Сан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com