Започнаха тестовете на ваксина срещу ХИВ

12049
Започнаха тестовете на ваксина срещу ХИВ

Във Франция започнаха клиничните изпитания на нова терапевтична ваксина срещу вируса на имунна недостатъчност /ХИВ/, съобщи БГНЕС. В експеримента ще участват 48 заразени пациенти. Това обяви професор Ервен Лоре от Марсилия.

Екипът на Лоре в течение на 15 години и изучавал синтезираните в заразения организъм белтъци, които нарушават нормалната работа на имунната система. В резултат на техните проучвания е създаден синтетичният белтък Tat Oyi, който може да потиска "болните" белтъци. Професор Лоре акцентира върху иновационния характер на своята разработка. "Антителата ще се произвеждат в много малко количество, но ще действат целенасочено. Надяваме се да сведем до минимум негативните реакции на организма от тази ваксина", каза той.

Първият етап от тестовете върху доброволци ще помогне, за да се оценят страничните ефекти. В случай на успех броят на доброволците ще бъде увеличен до 80 души, а окончателните резултати от изследването ще станат ясни през 2015.

"Създаването на терапевтична ваксина е от голямо значение при заболявания като СПИН, които се развиват много бавно", отбеляза професор Лоре. В момента по света се тестват 25 вида ваксини срещу ХИВ. 40% от тях са терапевтични.

Редактор: Е. Гигова

Ваксина срещу алкохолизъм ще предизвиква мигновен махмурлук

Алкохолната зависимост е тежко заболяване, чието лечение е много трудно. Учени от Чили твърдят, че са създали препарат, с действието на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com