Изследовател обвини ФИФА за инвалид, който не проходи

8252
Изследовател обвини ФИФА за инвалид, който не проходи

Нов скандал се заформи срещу ФИФА заради инвалид, който трябваше да проходи със специално устройство по време на церемонията по откриването. Ученият Мигел Николелис обвини Световната футболна централа, че е трябвало цели 29 секунди да се излъчва прохождането на инвалида. Това обаче е излъчено само за 7 секунди. Това даде повод на Николелис за разкритикува ръководството на ФИФА. От там обявиха, че не им харесва отношението на изобретателя и никога не е имало споразумение за времето на предаване на експеримента. До момента обвиненията са само косвени и никой, от двете страни не е влизал в дискусия.

Хърватски фенове нападнаха красив репортер на TV Globo

Репортерът на TV Globo Сабина Симоната бе нападната от хърватски фенове преди мачът с Бразилия. По време на живо включване на Паулиста...

Миналата година по време на Купата на Конфедерациите Николелис обяви, че е направил устройство, с което инвалид ще може да ходи и да рита, но това трябва да бъде излъчено на откриването на Мондиала.

Самият Хулиан Пинто, на 29 години, се появи само с външната част на устройството – скелет, който държи тялото му, на откриването. Той не можа да проходи, а само с единия крак ритна топката. ФИФА е отговорна, че не се излъчи целия експеримент, каза ученият, който влезе в словестна престрелка.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com