Натал, Форталеза и Ресифе - огнища на денга треска

8642
Натал, Форталеза и Ресифе - огнища на денга треска

Три големи града, от дванадесетте домакини на световното по футбол в Бразилия са рискови и могат да се превърнат в огнища на зараза. Предупреждението за болести, пренасяни от комари направи институтът по изследване на климата Sciences.

Прогнозата за опасността е направена, въз основа на сезонните валежи и температурните прогнози. Според учените Натал, Форталеза и Ресифе вероятно ще се превърнат в огнища на денга треска, а също и други градове от североизточната част на Бразилия. Изследването е направено по метода на математическото моделиране.

Внимание! Мондиалите смъртоносни, вредят и на секса

Ако може да се вярва на рекламните клипчета за световното първенство, то да гледаш футболен мач е забавно, здравословно и социално зани...

Външни консултанти, участвали в проучването са заявили, че резултатите са дадени на бразилското правителство. Целта е данните да се използват и да се направи ранно предупреждение, за да се намали риска от възможна денга епидемия в трите града домакини..

Денга треската е тропическа болест, предадена от ухапване от комар. Заболяването причинява висока температура, ставни болки и главоболие. Инфекцията се причинява от вируса денга, който се разпространява от комари. Болестта е позната и като „трошаща костите” треска , тъй като причинява толкова силна болка, че човек има усещането, че костите му се трошат.

Тя може да предизвика силно гадене, вътрешни кръвоизливи, увеличение на черния дроб. Понякога може да премине като хеморагична треска, която причинява кръвоизливи. Смърт настъпва в екстремни случаи.

 

"Дас Дунас" в Натал - футбол върху пясъчна дюна

Откакто е открит още през 1972 година стадион "Жоао Клаудио де Васконселос Мачадо", по-известен като "Мачадао", е домакин на големите ф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com