Ню Йорк Таймс предупреждава: В залива край Рио плуват човешки тела и матраци

13283
Ню Йорк Таймс предупреждава: В залива край Рио  плуват човешки тела и матраци

Заливът Гуанабара в Рио де Жанейро е едно от най-замърсените места в Бразилия. Това може да предизвика грандиозен скандал за домакинствата на страната на Мондиала, който започва на 12 юни, а също и за Олимпиадата в Рио през 2016 г. Затова Ню Йорк Таймс предупреждава туристите, да не влизат във водите на Гуанабара.

Заливът е разположен в югоизточната част на Бразилия, в щата Рио де Жанейро и е вторият по големина в страната. Простира се в няколко общини на щата. На западния бряг се намира града Рио де Жанейро, а на източния - град Нитерой. Дълъг е 31 км и 28 км широк. Из залива са пръснати повече от 130 островчета със собствени заливчета.

Дилма Русеф: Летищата са готови да посрещнат туристите

Летищата в Бразилия са готови да приемат туристите в Световната купа, а бразилците трябва да се чувстват горди, защото всичко постро...

Домакините на Мондиала не са успели да почистят водите, но за Олимпиадата е №1 в програмата на организаторите. Това е едно от най-лошите места в Рио, пише Ню Йорк Таймс. Австрийски ветроходец, който се подготвя за игри през 2016 г., твърди, че това е най-мръсното място. На повърхността има всичко от автомобилни гуми до плаващи матраци. Водата е мръсна и има миризма на канализация. Състезателят се страхува да потопи краката си във водата, за да избута лодката до брега, пише изданието.

Също така се посочва, че този проблем, който трябвало да бъде решен за Мондиала, продължава да се задълбочава за Олимпиадата. Вестникът публикува и една от картичките, с които Бразилия трябва да да рекламира игрите през 2016 г.- „Добре дошли в боклука на Рио”. Така вместо в реклама заливът се превръща в обект на отчаяние и жалби.

Бразилският ветроходец Ларс Граел, носител на олимпийски медали от Сеул’88 и Атланта’96 е публикувал, че във водите на залива Гуанабара са откривани човешки тела, четири пъти. „Това е страшен проблем, защото плуват тела на мъртви животни, а водата е кафява, защото това са отпадъчни води”, казва друг бразилския ветроходец Томас Лоу Бийр. По време на тренировка той се разбил в плаващ диван.

Бразилски проститутки учат безплатно английски

Английските фенове, които ще пристигнат в Бразилия за световното първенство по футбол, попаднаха под прицела на бразилските проститутки...

Ако се намери решение за почистването на Гуанабара, това ще е най-полезното наследство, което ще оставят двата големи спортни форума, на бразилците, коментира Ню Йорк Таймс.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com