Защо Испания страда като Байерн на Гуардиола

8125
Защо Испания страда като Байерн на Гуардиола

Легендата на германския футбол Гюнтер Нетцер анализира събитията на Мондиал 2014 в традиционната си неделна колонка за "Билд”. Този път обаче той обърна внимание не на Бундестима, а на две от големите разочарования на турнира – Испания и Англия.

Много съм далеч от това да тръгна да съжалявам англичаните, но в крайна сметка тяхната група е тежка и в компанията на Италия, Уругвай и Коста Рика може и да отпаднеш. В Бразилия англичаните показаха 2 различни лица. При загубата с 1:2 срещу Италия те даже ме впечатлиха – в някои моменти играеха футбол, който си мислех, че е невъзможно да покажат: раздвижен и бърз. Със Стъридж и Стърлинг в атака те са много опасни.

Висенте дел Боске: Тръгваме си по достоен начин - съперниците ни в групата бяха много силни

Селекционерът на детронирания световен шампион Испания Висенте дел Боске разбираемо бе в минорно настроение и не искаше много да говори...

Срещу Уругвай обаче видяхме старата Англия – тази Англия без вдъхновение, без импулс, без ударна мощ. Но ще бъде грешно да твърдим, че това са последици от грешното структуриране на Висшата лига.

Колкото до отпадането на Испания, до момента то е най-голямата сензация. Но моята логика е, че то не означава автоматично и край за селекционера Дел Боске. Защото, ако си убеден в качества му, би трябвало да му прощаваш неуспехите. Същото важи и за ГФС и Йоахим Льов, независимо от изхода на мондиала за Германия. Като цяло сега не е моментът да се изхвърля зад борда това, което до преди няколко седмици е смятано за правилно. Този тип (б.р., тики-така) футбол не трябва да бъде осъждан изведнъж.

Не смятам и че на испанците им е дошло до гуша от успехите в последните години. Проблемът им е, че другите отбори се напасваха към стила им. Отминаха времената, в които съперниците им бяха доволни, ако отнесат по-малко от 5 гола. И се стигна до момента, в който Ла Фурия страда, защото останалите стават непрекъснато по-добри. По-големият проблем на испанците обаче е изцяло вътрешен. Подобно на Байерн при Гуардиола играта им страда, защото не си вкарват създадените положения. Ако ги бяха вкарали, сега изобщо нямаше да дискутираме отпадането им от световното.

Цялата работа в крайна сметка е доминацията и ефективността да вървят ръка за ръка – както в лагера на Ла Фурия, така и в Байерн. А това означава отборната философия да се насочи още повече в името на победата.

Испански национал към репортер: Ще ти откъсна главата!

Испански национал стана главен герой в неприятен инцидент в микс зоната след успеха с 3:0 над Австралия. Става дума за защитника Жорди ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com