Actualno посрещна Джулай морнинг във въздуха

11829
Actualno посрещна Джулай морнинг във въздуха
Снимка: iStock/Guliver

Както знаете, днес посрещаме първото юлско слънце. Но за разлика от друг път, вместо от морския бряг, се включваме от склоновете на Стара планина над Сопот. Или по-точно от вятъра над тях, защото ще ви направим съпричастни с нашия полет с парапланер.

Да, точно така, нашият Джулай Морнинг е възможно най-близо до Слънцето. А благодарение на силното 4G-покритие на Vivacom, имаме възможност да излъчваме на живо и да споделим този момент с вас.

Така ние продължаваме нашата рубрика „Actualno по стъпките на 4G”, в която ви водим на различни места и тестваме на живо силата на 4G връзката на Vivacom.

Не знаем дали сте наясно, но любопитен факт е, че Джулай Морнинг се посреща само и единствено в България, макар да носи името на песен на британската група Uriah Heep. Тръгнал от скромна група приятели-хипари на скалите на Камен бряг, днес празникът е причина стотици хора да се събират на десетки места в природата на България.

Ето още няколко любопитни факта за Джулай Морнинг:

Не е ясна точната дата, когато Джулай Морнинг се отбелязва за пръв път. Знаем със сигурност обаче, че организирано започва да се отбелязва на скалите на Камен бряг в началото на 80-те години.

Името на празника идва от едноименната песен на Uriah Heep от третия им албум Look at Yourself от 1971 година. Въпреки, че често в България за Джулай Морнинг идва някогашният певец на групата Джон Лоутън, в оригинал тя е изпята от първия им вокалист Дейвид Байрън.

Днес Джулай Морнинг отдавна не се посреща само на морето, а има организирани събития и на брега на Дунав, в Пловдив, на Рилските езера, във Велико Търново и изобщо на места, белязани от красивата природа на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com