Автомобили, задвижвани от урина?

11155
Автомобили, задвижвани от урина?

Традиционно, редовият читател прескача новините от Африка. Тази седмица обаче люлката на човечеството излезе с новина, която може да зарадва всеки – от нюйоркчаните, отчаяни за бензин след урагана Санди, до българите, които броят стотинките, за да напълнят резервоара.

На панаира Maker Faire Africa в Лагос, Нигерия, четири тийнейджърки представиха горивна клетка, която работи с... урина. Според финансовото издание Forbes, изобретението е способно да преработи литър от течността в шест часа електричество. Какъв е принципът на действие на откритието на 14-годишните Дуро Айна Адебола, Акиндел Абиола, Фалек Олуватуин и 15-годишната Бело Ениола?

9 теории от фантастиката, които още не са реалност

Фантастичните филми и романи от години ни засипват с обещания за супер изобретения, технологии, разработки. Показват ни куп хубави неща...

Урината се поставя в електролитна клетка, която отделя водорода. Той се насочва към воден филтър за пречистване, след това към газов цилиндър, подобен на този на познатото ни барбекю.

Газовият цилиндър избутва филтрираният водород към друг цилиндър с течен боракс, за да премахне влажността. Бораксът е естествен минерал, използван широко в перилните препарати.

След това, водородът преминава към генератора, достигайки последната фаза от процеса.

Кои са минусите на откритието четете в Expert.bg

Маса зарежда телефони

Японски производител на мебели и производителят на процесори Intel обединиха усилията и създадоха невероятно мултифункционално изобрете...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com