X
 
 

Българите произнесоха присъда на Шипка - чухте ли я?

859 56
photo of Българите произнесоха присъда на Шипка - чухте ли я?
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com
Всяка година на 3 март, ние си припомняме за българското опълчение, което с невероятния си героичен и мъченически подвиг, печели изключително важна стратегическа победа в хода на Руско-турската Освободителна война.

Вперили гордия си взор към славното минало, български мъже и жени поемат пътя към Шипка, за да отдадат своята почит към саможертвата на въстаниците. Тържествени венци се поднасят от името на политическите фигури, които представят лицето на България пред света.

При поднасянето на цветята от името на премиера Бойко Борисов, се чуха мощни освирквания от страна на присъстващите българи на Шипка. На няколко пъти се чуха призиви за "Оставка" и викове "Мафия". Никакви социологически проучвания не могат да прикрият своеобразната присъда на българския народ. Тя беше произнесена не само към премиера, но и като цяло към българската политическа класа, която очевидно не защитава интересите на нацията си.

Чувствам се длъжен да ви попитам, усещате ли се свободни? В наши дни, опасен изглежда въпросът "от какво сме се освободили преди 141 години?". От турско робство? Не, неуместно, казват новоизлюпилите се историци - ще обидим турските "партньори". Османско присъствие? Тук вече кипва кръвта и на спокойните българи, твърде нагло е вземалите за кръвен данък данък български деца и превърнали ги в еничари, просто а са "присъствали" на наша територия .Стискаме си ръцете на "османско иго", да няма недоволни. Че нали знаете, Бойко хич не обича да има такива.

Връщам се отново към премиера, защото е главният представител на днешната политическа власт и би било неуважително да го подмина. с две изречения. В своето обръщение към народа всепризнатият "магистрален крал" така и не написа от какво и кого сме се освободили преди 141 тодини. Не пропусна да изтъкне обаче за "етническата толерантност", на която се наслаждаваме и за "уважението на "външнополитическите ни партньори". Това обръщение на премиера беше добра представителна извадка на цялото му управление. Страхливо, сухо и изглеждащо като жалък опит да угоди на всички. Разбира се, от него не могат да се очакват популистки изхвърляния във възржденски стил, като на по-малкия си "партньор" и министър на отбраната Красимир Каракачанов, чието одобрение също спада непрекъснато

Но нека погледнем истината в очите. В България има бази на САЩ, за които те не плащат никакъв наем и в които действат законите на атлантическите ни партньори. Наскоро България се съгласи на договорка за закупуването на американски военни самолети, като на практика даде "празен чек", в който ще бъде нанесена неясна за нас сума за непроизведените още изтребители. Публична тайна е, че българската политика се прави повече в американското посолство, отколкото в българския парламент. Български политици възторжено приемат насочването на ракети срещу Русия от българска територия и окончатлното ни превръщане в удобно "прокси", застрашено пряко при военен конфликт.

Същевременно България изглежда като пряко подчинена на всяко хрумване на чиновниците от различните европейски институции. Поставени в условията на тотална икономическа зависимост от подаянията на Европейския съюз, се лишаваме от възможността да водим самостоятелна и суверенна политика. Самият ЕС е структуриран така, че на практика големите държави в него, вземат всички важни решения, незанисимо от мненията и интересите на по-малките.

Що се отнася до енергетиката пък, България остава в пряка зависимост от Русия. Което поставено в контекста на крайно русофобския модерен дискурс на българската политическа сцена, създава предпоставки за неприятности. 

И така отново ви задавам директно неприятните въпроси. България свободна и суверенна държава ли е? Независима и обединена страна ли е? И какво е бъдещето на българите в България? Има ли наистина етническа толерантност или градим къща от кибрит?

Истината е, че бъдещето на България няма да се реши нито във Вашингтон, нито в Москва или Брюксел. То ще се реши от изборите, които ние правим. Дали ще останем или напуснем, дали ще сме послушни или свободни, дали ще сме готови да се борим за страната си като Опълченците на Шипка или предпочитаме да живеем като доволни свине, служейки на чужди господари, отдадени на консуматорски инстинкти. 

Автор: Тодор Беленски

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 36 потребители
 • Анонимен 26 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Тука чета някой хора споменават нещо за Троцки . Та много хора плещят глупости само и само да се заяждат без да познават историята на Русия .Та в ютуб има сериал за Троцки който наскоро гледах и се оказа че Троцки не е никакъв болшевик а крайно ляв меншевик ратуващ за военен комунизъм с капиталистически уклон . И целящ по този начин да опорочи заветите на Ленин .
 • Анонимен 26.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  А заветите на Ленин са били чисти, като изворна вода: Убивай и граби буржоазията, а сволачьите в концлагерите. Книгите на Ленин са пълни със заповеди за масови разстрели!
  : 1 !
 • Анонимен 25 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Каква присъда бе ? Ако имаше присъда тя трябваше да е с АК-47 или нов народен съд за виновниците за тази национална катастрофа .А те престъпниците не само са виновни ,те са национални предатели които освен всичко друго подменят и историята ни за да ни унищожат духовно и след това физически .Пресен пример е махането от учебниците по история уроците за Софронии Врачански .
 • Анонимен 24 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Много добре написано най-вече обективно и реалното състояние на България в момента.
 • Анонимен 23 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Като се имат предвид думите на Антим I е трудно да се каже кой от какво ни е освободил
 • дядо Радой 22 дядо Радой преди 5 месеца Профил на трол?
  Време е паветата пред"Коня" да изчезнат! Само така могат да бъдат вразумени и стъписани продажните ни политици. Така и Цвъки Молитвата няма да ходи вече на ул."Козяк" да му промиват продажния мозък!
 • дядо Забой 22.1 дядо Забой преди 5 месеца Профил на трол?
  ...а ще оди посола да го оножда. Каквато е правилната логика в Задунайская.
  : 8 !
 • Анонимен 21 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Най-хейтерската статия напоследък. То бива хибридна война, ама чак толкова отрова разкрива руския трол-център.
 • присъди от русофилистици с донецки байряци - четете история 20 присъди от русофилистици с донецки байряци - четете история преди 5 месеца Профил на трол?
  свидетелство на руския военен кореспондент Евгений Утин за впечатлението от “освободителите” на българин от партията “Млада България” ( известна още като “партията на Левски”) , с когото говорил в Търново по време на войната: “Какво предизвика вашето недоволство?-попитах. – О! Много скоро ни дадоха да почувстваме как гледат на нас! С първите си крачки ни показаха, че не са дошли в България, за виж още ›› да влезнат в положението ни, да опознаят отблизо страната, да се отнесат внимателно към нуждите ни, а само за да заповядват, да се разпореждат, без да обръщат каквото и да е внимание на нашето мнение, на нашите представи! Намерих този отзив за голословен и поисках факти. – Искате факти- продължи българинът: моля. Още преди руските войски да преминат Дунав – започна да разказва той, – към Плоещ се отправи българска делегация. Тя била крайно милостиво приета от самия Император, княз Горчаков, също бил дружелюбен, а след това се отнесли съвсем иначе. Остро им казали, че не се интересуват от някакви депутации, да не са посмели да мислят, че се явяват като представители на българския народ, че България няма и няма да има политическо представителство и със заплахи ги посъветвали да си избият от главите всички политически домогвания. Представете си – разгорещено продължи българинът,- когато един от делегацията поискал да изкаже някакво съображение, високо му закрещели “ Ние нямаме нужда от вашите мнения, длъжни сте само да слушате и да изпълнявате, а не да разсъждавате”! Кажете моля – добави той,- у вас така ли е прието да се отнасяте:''МАЛЧАТЬ И НЕ РАСУЖДАТЬ'', с хора, които не са извършили престъпление, защото ние мислехме, че така се отнасят само в Турция”. ( “Писма от България”, воен.кор.Евгений Утин, стр. 94-95)
 • ciklop50 20.1 ciklop50 преди 5 месеца Профил на трол?
  Това е тъпотия 3 Циклопа на ТЪПАКА Циклоп - Лакейчето на Иван Циганина !
  : 24 !
 • Анонимен 19 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Бай Ганьо иска да живее като европеец ама да не го командвала Европа!!! А кой бе-Азия ли бе, аланколу...
 • Анонимен 19.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Абе ти нормален ли си бе ? Каква Европа , каква Азия , бръмбъри на сорос са ти изпили мозъка. Не аз много добре те разбирам , но ти си извратен глобалистки мозък и изпит Екстра си е Бай Ганьо консервативен , гледащ интереса си. Боклук се оказа алеко.
  : 37 !
 • КГБтериер 19.2 КГБтериер преди 5 месеца Профил на трол?
  Това е дежурната в Актуално русофобна сороспия Барбара - мозък у нево НЕТ!
  : 14 !
 • Анонимен 19.3 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Nikoi ne moje da kamandva takova negramotno i kradlivo pleme ! Da , pleme , ZA6TOTO EDVA LI NQKOGA 6TE STANEM NAROD !
  : 10 !
 • Винету към дебилите-Вие бъзикате ли се???? 18 Винету към дебилите-Вие бъзикате ли се???? преди 5 месеца Профил на трол?
  А кой /ГейчоСЕРгейчо/се мляскаше на Орлов мост с Лютви Местан и се извиняваше на турците ????Кой от 1989г-при демокрацията три пъти/БСП/ се сношаваше политически с ДуПеСе и следваха икономически катастрофи и инфлация до небесата???Кой/БСП и компания/ сега точи лиги и отново готви КОАЛИЦИЯ с ДПС да УПРАВЛЯВА и да бърка в кацата с мед???
 • Анонимен 18.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Е кой де , герб и бсп ..кой скоро се гушна със доган , аа , физкултурника ли беше .. а кой беше ортак във Булгартабак при разграбването , а муньо , а каскет непоръбен , арее у лево ..
  : 11 !
 • каскет непоръбен до МУХЛѝѝьото 18.1 18.2 каскет непоръбен до МУХЛѝѝьото 18.1 преди 5 месеца Профил на трол?
  Ей ОЛИГОФРЕН на следващите избори гледай КОЙ с КОГО се СЪЕШАВА....помниш кат маймуните по 3 минути!!!На всички избори до сега БСП и дУпЕсЕ винаги взаимно са си бъркали по дупките!!!И сега ще е така!!!За власт и кокъл двете партии са готови на масов СЕКС на ОРЛОВ МОСТ!!!
  : 5 !
 • Анонимен 17 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Баце е ученик и следовник на Тато. Опитва се със селски номера да финтира Европа и да се гъзури на Русия! Затова и подари президентството на резидента Решетников! А дали сме свободни?! НЕ! Не сме! Още сме под кагебейско иго! Прочетете коментарите на рубладжиите и ще се уверите сами! Грозният речник на русофилията също е доказателство!
Нагоре