Чалгата и кючеците не са проблем на училището

8224
Чалгата и кючеците не са проблем на училището

За пореден път някой снима чалга в училище. Как ученици са се впуснали в бесни кючеци в междучасието и "се раздават" от сърце. Сценката се разиграва пред очите на учителка, която дава толеранс на учениците през междучасието, но им прави забележка да спрат, когато звънецът бие.

И интернет избухна отново. Как училището било паднало до такова ниско ниво, че на никой не му правело впечатление да се случва нещо нередно, за да го спре. Защо учителката търпяла чалга да оглася класната стая. Защо образованието ни не ставало за нищо, тъй като не може да възпитава младото поколение в ценности и това бил резултатът.

Стандартните обвинения. Стандартно, насочени не към когото трябва.

Всички трябва най-накрая да разберем, че училището не е възпитателен център. Образователен е. Възпитанието е основна задача на родителите, а учителите единствено могат да надграждат и помагат.

Познавам семейства, в които вечер се гледа основно и предимно телевизия "Планета". Какви деца мислите излизат от такива семейства? Какво могат да направят учителите по отношение на вкуса и културата на младежи, възпитавани системно и ежедневно в убеждението, че чалгата е най-хубавата музика?

На никой учител не му е работа да превъзпитава децата ни. Не му е работа да съди и да върши това, което родителите са пропуснали да свършат последните 7 - 10 - 15 години. На учителите им е достатъчно трудно да се справят със задачата си да предават знания и чрез тях, индиректно, ценности, за да им бъдат вменявани други отговорности и вини.

Кючекът - в кръчмата и дискотеката

Абитуриенти играят кючек под ритъма на чалга на масата в служебния кабинет на кмета на Кресна Илиян Кръстев. Това даже било традиция &n...

Ако някой не слуша чалга в клас, това не означава, че не я слуша по всяко друго време. Защото проблемът с ценностите не е проблем на училището, а на семейството.

И само, когато родителите осъзнаят своята отговорност и положат усилия да възпитат вкус и морал у децата си, учителите ще могат да надграждат, за да се получат добрите примери:

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com