Дете, болно от СПИН, най-вероятно е излекувано напълно

9067
Дете, болно от СПИН, най-вероятно е излекувано напълно
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Убедителни доказателства, че има лек срещу СПИН, бяха оповестени в САЩ. Става въпрос за случай на тригодишно момиченце, което е излекувано, след като е родено като ХИВ-позитивно дете.

Детето е родено в Мисисипи, а случаят доби популярност по-рано през годината. Някои специалисти изказаха съмнение, че детето може да е дало положителен резултат за ХИВ, който да се дължи на факта, че майката е била болна и кръвта ѝ е имала влияние върху плода. Това обаче не означава, че детето е болно от СПИН.

Котките може да спасят човечеството от СПИН

Котките са мили животни, които харесваме, защото са нежни, мъркат и обичат да бъдат галени. Те обаче могат да спасят живота на хиляди х...

В авторитетното списание за медицина New England Jorunal of Medicine обаче е публикуван материал, който разсейва съмненията. Момиченцето е било заразено още докато е в утробата на майката. Тя е била лекуван с изключително агресивен метод и вече 18 месеца тестовете и за ХИВ са отрицателни.

Лекарите не казват, че това е „излекуван пациент”, защото досега няма установен период, след който да може да се каже, че някой е излекуван от СПИН.

„Трябва да сме внимателни. Наричаме това ремисия, но искаме да наблюдаваме детето за по-дълъг период от време и да сме напълно сигурни, че няма отново да има положителен резултат за ХИВ”, коментира доктор Катрин Лузуриага, експерт от Университета в Масачузетс, която се занимава със случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com