Газ до дупка - назад!

5093
Газ до дупка - назад!
Снимка: БГНЕС

Или намаляваме скоростта в определени участъци по двете ни основни магистрали – „Хемус” и „Тракия”, или ще трябва да търпя критики от почернени майки, защото пари няма. Това заяви тази седмица шефът на АПИ Лазар Лазаров, след като от 1 април вече блестим като първите в Европа, които имат магистрални участъци с максимална скорост от 90 км/ч.

Коментар на редактора

Турският ДАНСwithme - да не стане и у нас така?

Двама убити нападатели, един убит прокурор – това преживя Турция през вчерашния ден. Тогава двама членове на "Народен Революционе...

Кога беше строена и „Тракия” и кой режеше лентички с хвалбите, че ще пътуваме от София до Бургас и обратно по европейски – бързо. Сега се оказа обаче, че това няма да се случи. И защо – защото докато строим новата магистрала, старата само я кърпим – понякога.

Предишната седмица самолет на Germanwings се разби във Френските Алпи, на доста голяма височина, в трудно достъпна област. Знаете ли какво се случи – за няколко дни беше построен път до мястото на катастрофата. Път! Път с каменна настилка, за да може да се придвижи необходимата техника за уточняване на обстоятелствата около катастрофата!

В България пътища отдавна няма! И не защото няма пари, а защото се краде като за световно. Като за последно! Знаят го всички, знае го и властта. Една проверка, ама истинска, много добре ще покаже как изпълнителите на големи инфраструктурни проекти – като строежи на пътища, масово не успяват да се справят, защото пестят пари за материали. А пестят, защо има алчни хорица, облечени с власт, които искат да източат „големите пари”. Тия, европейските. Дай ми на мен и аз ще ти дам проекта – чиновническа мъдрост. И изпълнителите дават - под масата, за да получат.

Малко статистика, така, за да помним - трасето на магистрала "Струма" (от Перник до Кулата) трябваше да бъде готово още преди олимпийските игри в Атина през 2004 година. До 2013 година страната ни, на теория, можеше да разчита на 3,6 млрд. евро от фондовете на Европейския съюз. Коя година сме сега? И все няма пари ли – няма, като трябва да се напълнят нечии алчни гуши!

Дръпнете щепсела на медийните мисльовци

Знаете ли как наричаме много от анализаторите, които каним по публицистичните предавания – мисльовци. Това заяви известната с кар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com