X
 
 

ГешеФтура

11887 39
photo of ГешеФтура
Снимка: БГНЕС
От сутринта си мисля каква е разликата между лъжата и изопачаването. Май че беше следната – лъжата е пълната неистина, а изопачаването е създаването на лъжа, като за основа се ползва истина – при чистата лъжа не е необходимо.

Тези мисли ми се въртят в главата, откакто си причиних ужаса да изслушам половинчасовото интервю по БНТ на единствения (и неповторим) кандидат за главен прокурор Иван Гешев. Който е слушал и гледал, със сигурност ме разбира. Който не е – да слуша и да гледа. А през това време аз ще взема да направя един бърз преглед на процеса „изопачаване“, понякога дори с надлежно посочени цитати на г-н Гешев – в кавички.

1. "Вижте, това дали има един или повече кандидати не изключва по никакъв начин дали ще има състезание. Доколкото виждам и г-жа Кьовеши е единствен кандидат (за ръководител на бъдещата европейска прокуратура) – никой не казва, че няма да има състезание". Ми не, не е единствен кандидат г-жа Кьовеши. И французин има, и германец. Даже имената им се знаят в България – не от много хора, но все пак. Казват се Жан-Франсоа Бонер и Андрес Ритер. Имената на конкурентите на Гешев също се знаят – ниКОЙ плюс ниКОЙ!

2. "Е, вижте, за всеки, който през последните 3 години образувахме дела, задържахме, вкарахме в ареста, лица, които бяха осъдени. На първо място това е политическият кръг и свързаните с него медии и олигарси, гравитиращ около подсъдмия Прокопиев". Интересно кой точно олигарх около Прокопиев е окончателно осъден, че не си спомням ...

3. "Това момче трябва да седне някъде на тъмно, да остане само с чувството си на самосъхранение, да осмисли постъпките си и да прецени какво ще направи - дали ще съдейства на закона или ще понесе последствията от действията си". Реплика за обвинения в хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков, за която се разбра преди седмица. На мен ми звучи "виновен до доказване на противното".

4. "Неслучайно, тези от тази фирма, хората – собствениците и представителят на тази фирма, не искаха да предоставят съответните ключове за отваряне на тези компютри и за разкриптиране. Ако не се притесняваш от нищо, ако си невинен, защо не я предоставяш тази информация? Не я предоставят, защото знаят какво има вътре. А вътре има информация за нерегламентиран достъп върху 106 бази данни (бел. ред. - на НАП), 57 от които станаха известни на обществото. Това, което се вижда вътре, е опит за хакване на сайтове и свързани с тях бази данни на застрахователи, на свързани с тях търговски дружества, и на какво ли още не. Да, вероятно става въпрос за хакерство, но определено не е бяло. Има потресаващ обем от данни, който още не сме прегледали. Затова твърдя, че тази фирма – водеща версия естествено е това, и е въпрос на доказване, просто е съчетала основната си дейност, която вероятно е киберрекет, с политически интереси".

Цялото това изказване на г-н следващия главен прокурор бъка от неописуеми неща. Да започнем все пак - в края на 2015 година терорист уби 14 души и рани 17 в градчето Сан Бернардино, Калифорния. Постепенно стана ясно, че е свързан с "Ислямска държава" и има важна информация на своя iPhone. Компанията-производител Apple обаче отказа да разкодира смартфона – защото работещите там твърдо вярват, че всеки има право на лична неприкосновеност и разкодирането на един телефон ще позволи на властите лесно да проникват и в други, независимо дали на заподозрени или не! Едно изказване не чух от американското правосъдно министерство – за незнаещите, правосъдният министър на САЩ е и главен прокурор, и ФБР, че основната дейност на Apple е тероризъм! Тук другарят следващ главен прокурор директно си приказва кой каква му е основната дейност, без да има съд и присъда, като тук-там се сеща да каже „версия“, „въпрос на доказване“ - там, в средата и към края на изречението. Ама за TAD Group дали в Търговския регистър я пише тази основна дейност?

Когато ей така, на дневен ред, излизат такива щуротии от устата на символа на борбата за правосъдие, няма как да не поставим въпроса – какво още изопачава? Отговор може да намери всеки сам за себе си – за мен изопачава толкова, колкото е избирателната активност в Северна Корея на местните избори. 99,98%, с по 1 кандидат на район, за незнаещите!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 15 потребители
 • "Аз съм прост" 27 "Аз съм прост" преди 3 седмици Профил на трол?
  БокУУУ Карлеоне : "Гешев, ще ти направя предложение, на което не можеш да откажеш ..."
 • Анонимен 26 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  ОТРЕПКА - Главен прокурор ! Измет некадърен и услужлив ГЕРБ слуга !
 • Анонимен 25 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  На този ГЛАВАНАК, подлизурка тип лигавник, известен с лазене и близане, кубето му вътре е два пъти по-гладко отколкото отвън !
 • Анонимен 24 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  СЕГА ПОЛИЦЕЙЩИНА Е ИЗТЪРКАНА ОПОРКА, СЕГА НА ДНЕВЕН РЕД Е ПРОКУРАТУРАТА- ТЯ Е ТАЯ КОЯТО ПРИБРА ЕДРИТЕ ЧЕРВЕНИ СПОНСОРИ, ТА ЗАТОВА Е НАРОЧЕНА.
 • Анонимен 23 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ще се издънят идиотите! Няма начин! Въпрос на още малко време е! Цялата измет е за затвора!
 • Анонимен 23.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Затворите са тесни а за Калашщников има пачки в изобилие ...
  : 0 !
 • 22 преди 3 седмици Профил на трол?
  НАБЛЮДАВАЩИЯТ ПРОКУРОР ПО ДЕЛОТО КТБ , лицето Иван Гешев да е главен прокурор?????? Преди да го главите за ГЛАВЕН ПРОКУРОР да си свърши работата и открие къде са МИЛИАРДИТЕ КОИТО ПЛАЩАМЕ на АКЦИОНЕРИТЕ на КТБ!!! ДА ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА : Как офшорката на Милен Велчев ВТБ която е акционер в КТБ придоби с ДОКУМЕНТНА ИЗМАМА запорираният в полза на ДЪРЖАВАТА оператор ВИВАКОМ!!! ГЕШЕВ НЕ Е ЗА ГЛАВЕН виж още ›› ПРОКУРОР , А НАПРАВО Е ЗА ЗАТВОРА!!! АКО ТОЙ НАИСТИНА БЪДЕ ИЗБРАН ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР , ЩЕ ИМАМЕ ПЪЛНО ТРИО - мутра министър председател , мутра министър на вътрешните работи , а сега и мутра Главен прокурор!!
 • пембен хакер 21 пембен хакер преди 3 седмици Профил на трол?
  Аааа то едва ли има някой да не се е сетил след тия ТВ изяви "Прокурстура ентъртеймънт" ;))) Пък и дебелия златен ланец поприкри човека, един вид лъскат му имиджа ;) А как ли пък никой не е учуден, че Цацара го подкрепя, а и КОЙ ли не ....пародия на държава сме, нация от "вълшебници" чък, чък, чък...
 • Анонимен 20 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Детелина Ханчева, с която прокурор Иван Гешев живее на семейни начала, е съдружник с бизнес-партньора на строителния предприемач Александър Ваклин . Справка в Търговския регистър показва, че на 2 януари 2013 г. Детелина Ханчева учредява фирмата ОТЕА ООД, в която държи 25%. Същия брой дялове има и дружеството "М Консулт 95" ЕООД, което е собственост на "МАВ груп" на Мартин Пара виж още ›› лиев. Управител на "М Консулт 95" ЕООД е Марио Кърковски. През неговата фирма "МС Консулт 2004" той става съдружник в дружеството "София Централ", където негов партньор е Александър Ваклин. Фирмата на Ханчева е регистрирана на бул. "Ген. Скобелев" 11, където е регистрирана и "Ваклин груп". Кърковски и Ваклин са съдружници в още едно дружество - "София Централ Б". От 2014 до 2017 г. Детелина Ханчева придобива няколко имота от друга фирма - "МС Консулт 2010", чийто управител е Марио Кръковски и която до януари 2019 г. е била регистрирана също на на бул. "Ген. Скобелев" 11. Ако оставим настрана, че заместникът на Цацаров определя въпроса като личен, от публичните регистри не става ясно дали Иван Гешев има връзка с Детелина Ханчева. В декларацията си пред Сметната палата той е отбелязал, че живее с някого на семейни начала, но не иска тази информация да се публикува. До 12 април т.г. фирмата на Детелина Ханчева "Дейна Ди Консулт" е била регистрирана на адрес във Волуяк, на който адрес през 2016 г. е въведен в експлоатация строеж с възложител Иван Гешев.
 • Анонимен 20.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ:https ://fakti.bg/razsledvania/381364-jenata-na-geshev-sadrujnik-s-ortaka-na-vaklin-zam-glavniat-prokuror-otgovori
  : 2 !
 • Анонимен 20.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Далавери, далавери в Мафиотската Територия България ! Ние ги псуваме и за това те се развъждат като хлебарки .
  : 3 !
 • Анонимен 19 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Надежда тука всяка оставете! Отново човек на Дебелян ,отново 7 години нищо! Последната година умишлено го бутаха пред камерите,за да подготвят този фарс.А който не слушка, ще му се случи случката с Иванчева. Дано Кьовеши изрине тоя бардак.
 • Анонимен 19.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  За такива идиоти капитан Петко войвода развя черното знаме с надпис : "Те погребаха България!".
  : 3 !
 • Анонимен 19.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  А втория му ляв горен зъб има три пломби... На десния си крак има мазол на кутрето. На лявото си око има ечемик, носа му е крив наляво, брадичката - надясно. Е, тоя изрод ли ще ни натрапят?
  : 4 !
 • Анонимен 19.3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  А втория му ляв горен зъб има три пломби... На десния си крак има мазол на кутрето. На лявото си око има ечемик, носа му е крив наляво, брадичката - надясно. Е, тоя изрод ли ще ни натрапят?
  : 4 !
 • Анонимен 18 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Дали пази архива на дядо си Никола Гешев?
Нагоре
Последно в Актуално