Иде Промяната, ама друг път!

12669
Иде Промяната, ама друг път!
Снимка: Колаж/Actualno.com

Неделя вечер, ГЕРБ и ПП-ДБ се обясняват по телевизиите – мила родна картинка. Върна ми спомените за Ковид – все пак и тогава Бойковите юнаци и юнакини ни спасяваха редовно посред нощ: ГЕРБ постави ултиматум на ПП-ДБ, за да няма предсрочни избори (ВИДЕО)

Сега по същество – ще има ли ротация и правителство?! Поне за мен е кристално ясно каква е пречката – да бъде ясно обещано, подписано, парафирано, подпечатано кога точно какво ще се върши като действия, за да може реформите на хартия да станат реформи на практика. С други думи – кога точно ще има истински регулатори (ВСС, Антикорупционна комисия и т.н.). Регулатори с хора, които не търпят SMS-чета и не се огъват като макарон пред италианец и като червей пред въдичарска кука при звънене по телефона от разни феноменалници в сготвянето на обществено-политически ароматни тиквеници: ПП-ДБ със среднощен отговор към ГЕРБ, ясно е кои министерства е поискал Бойко Борисов (ВИДЕО)

Естествено, за Борисов и Пеевски независими регулатори не са добра новина. Да припомним само този скандал – той беше абсолютно затъмнен заради лакърдиите с Цвета Караянчева и отдавна потъна без гък и стон в дебрите на праведността на прокуратурата: Притиснал ли е Борисов "Еврохолд" със силата на държавата, за да спре сделката за ЧЕЗ? (АУДИО)

За такива неща, а и за още по-големи афери като тази с "Турски поток" в нормалните държави не оставка, ами затвор идва - ако има достатъчно независими органи, които да разследват, обвиняват и съд, който да отсъжда: Пътната карта на "Газпром" за "Турски поток" през България: Пълна хронология

Не е и учудващо как БНТ (Националната телевизия, на която ѝ плащаме заплатите с нашите данъци) веднага след пресконференцията на ПП-ДБ в обобщението няколко пъти повтори думата "провал" на преговорите, след като именно от ПП-ДБ дадоха всички възможни отстъпки на ГЕРБ. Партията на Борисов обаче иска невъзможната – тази, в която на българите ще им купят колело, ама някога. А машината на натиска да си живеем за "някога" моментално загря и двигателят пари ли пари.

Ние на "някога" свикнахме отдавна. И искаме да отвикнем. Щом се налага, ще продължаваме да чакаме и да се борим – историческите промени се случват обикновено много дълго.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com