X
 
 

Колко жалко е да си джамбазин патриот

9864 17
photo of Колко жалко е да си джамбазин патриот
Снимка: БГНЕС
"Уважаеми г-н Борисов, като председател на ПП ГЕРБ, Вие сте доказал способността си да вземате трудни политически решения, тогава когато интересите на българското общество налагат това. Затова се обръщам към Вас с призив да направите нужното и да убедите своите народни представители да прегласуват скандалните промени, свързани с преференциите, преди омбудсманът да ги е дал на Конституционния съд и преди Президентът да е наложил вето".

Извадих тази най-важна част от вчерашното сълзливо-сополиво писмо на евродепутата и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки към премиера Бойко Борисов. Накратко - Джамбазки призовава Борисов да отмени решението на парламента за обезсмислянето на преференциите.

По същество - г-н Джамбазки или е пълен неграмотник, или е абсолютен популист. Защото промяната на преференциите беше гласувана на второ четене. За да има промяна според Конституцията и законите на Република България, има два очевидни варианта - или президентът налага вето и депутатите "премислят", или Конституционният съд обявява решението за противоконституционно. Третият вариант е да се пишат поправки на поправките - ще си е напълно в реда на пародията.

Джамбазки явно вярва, че Борисов може да направи нещо друго. Нека обясни - какво по-точно? Да сръга с остена добитъка в парламента? Ами закъсня за тази работа - трябваше преди седмица! Ако няма да ходи да моли Радев за вето или да се обърне към Конституционния съд, Борисов може пък да суспендира Конституцията и да налага авторитарен режим - официално, по правилата, че неофициално отдавна е ясно. Да де, но тогава преференцията пак си отива - защото, нали, при авторитаризъм листата е пределно късичка, от един човек.

Ех, гадно е, когато влезе, заклещи се и няма излизане. Кривата кост в гърлото, имам предвид. Сега да живее България!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 4 потребители
 • Анонимен 13 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Паспортната мафия в яростна защита на Джамбазина !
 • Анонимен 12 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Колкото нагъл, толкова и нахален, ама на сладките му приказки наивници се вързват !
 • Анонимен 11 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  ало, автора, нали видя , че нещата станаха както каза джамбазки! а ти си един обикновен грантаджия. и търговец на лъжи.
 • Македонецъ 10 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
  Честно казано предпочитам човек със сходни възгледи за някой неша и особено за Македония да ме краде от колкото някой либераст/ка който ще защитава някакви федерализми. Да системата е вече толкова износена , безвремието и свръхкомформизма от незапомнени времена обезличават България. Опасностите са безброй и е нужна ПРОМЯНА. ПРОМЯНА В ИМЕТО БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕБЪДЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ ЗАЕДНО С НЕЙНОТО отвлече виж още ›› но ДЕТЕ Р.МАКЕДОНИЯ. Това няма ниЩО ОБЩО със силен ес , НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ПО ТАЗИ СИСТЕМА. НФ И СТОМАНАТА СОРОСИ/КИ*ислямисти/ки ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ
 • ДуПеСе да се закрие 9 ДуПеСе да се закрие преди 6 месеца Профил на трол?
  Ех тежко е да си грантов списвач на повикване. Толкова много безсмислено плюене...
 • Люта пиперка 9.1 Люта пиперка преди 6 месеца Профил на трол?
  Ауууу, мАнгела Джанбаз ще остане без многохиляден €-вазелин за смазване на пищова му "Макаров" в аналния му "кобур"! Мъка-а-а-а! Турчеещите се цигани и ДС-манафите от ДПС ще й пръснат с искри ДуПе-то без вазелин, което ще я доведе до още по-големи висоти на ДС-партийното й БКП-БНД-удоволствие!
  : 1 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Въпреки, че отдавна проявявам разбиране към неистовия стремеж на нашите политици към власт и обогатяване, не ги издържам повече! За тях демагогията е като добър ден! И Джамбазки е същия празен лаладжия! Няма полза от такива! Вън партиите от политиката!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ха гласувайте за този лапач, да ходи да се перчи от Брюксел а работа за 1 лев не е свършил . Далавери, далаверите са главното на ВМРО !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ха гласувайте за този лапач, да ходи да се перчи от Брюксел а работа за 1 лев не е свършил . Далавери, далаверите са главното на ВМРО !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  И тоя Джамбазин лоче от копанята на ГЕРБ и като "патрЕЕЕот" си докарва сухо на европейска сергия !
 • Октомври 4 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НФ И СТОМАНАТА. НАПУСКАНЕ ИЛИ ЗАКРИВАНЕ НА ес. Политическо осъждане на либерализма. ТЕ СА ВРАГОВЕТЕ БАНДАТА НА СОРОС ТЕ СА.
Нагоре
missing image
Дневен хороскоп за 15 септември

Овен Тази неделя ще бъде разкрито ваше намерение. Ако е било благородно, то няма от какво да се притеснявате. Телец Днес не оставяйте вашата...

Последно в Актуално