X
 
 

Колко жалко е да си джамбазин патриот

12347 17
Колко жалко е да си джамбазин патриот
Снимка: БГНЕС
"Уважаеми г-н Борисов, като председател на ПП ГЕРБ, Вие сте доказал способността си да вземате трудни политически решения, тогава когато интересите на българското общество налагат това. Затова се обръщам към Вас с призив да направите нужното и да убедите своите народни представители да прегласуват скандалните промени, свързани с преференциите, преди омбудсманът да ги е дал на Конституционния съд и преди Президентът да е наложил вето".

Извадих тази най-важна част от вчерашното сълзливо-сополиво писмо на евродепутата и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки към премиера Бойко Борисов. Накратко - Джамбазки призовава Борисов да отмени решението на парламента за обезсмислянето на преференциите.

По същество - г-н Джамбазки или е пълен неграмотник, или е абсолютен популист. Защото промяната на преференциите беше гласувана на второ четене. За да има промяна според Конституцията и законите на Република България, има два очевидни варианта - или президентът налага вето и депутатите "премислят", или Конституционният съд обявява решението за противоконституционно. Третият вариант е да се пишат поправки на поправките - ще си е напълно в реда на пародията.

Джамбазки явно вярва, че Борисов може да направи нещо друго. Нека обясни - какво по-точно? Да сръга с остена добитъка в парламента? Ами закъсня за тази работа - трябваше преди седмица! Ако няма да ходи да моли Радев за вето или да се обърне към Конституционния съд, Борисов може пък да суспендира Конституцията и да налага авторитарен режим - официално, по правилата, че неофициално отдавна е ясно. Да де, но тогава преференцията пак си отива - защото, нали, при авторитаризъм листата е пределно късичка, от един човек.

Ех, гадно е, когато влезе, заклещи се и няма излизане. Кривата кост в гърлото, имам предвид. Сега да живее България!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 13 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Паспортната мафия в яростна защита на Джамбазина !
 • Анонимен 12 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Колкото нагъл, толкова и нахален, ама на сладките му приказки наивници се вързват !
 • Анонимен 11 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ало, автора, нали видя , че нещата станаха както каза джамбазки! а ти си един обикновен грантаджия. и търговец на лъжи.
 • Македонецъ 10 Македонецъ преди 1 година Профил на трол?
  Честно казано предпочитам човек със сходни възгледи за някой неша и особено за Македония да ме краде от колкото някой либераст/ка който ще защитава някакви федерализми. Да системата е вече толкова износена , безвремието и свръхкомформизма от незапомнени времена обезличават България. Опасностите са безброй и е нужна ПРОМЯНА. ПРОМЯНА В ИМЕТО БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕБЪДЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ ЗАЕДНО С НЕЙНОТО отвлече виж още ›› но ДЕТЕ Р.МАКЕДОНИЯ. Това няма ниЩО ОБЩО със силен ес , НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ПО ТАЗИ СИСТЕМА. НФ И СТОМАНАТА СОРОСИ/КИ*ислямисти/ки ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ
 • ДуПеСе да се закрие 9 ДуПеСе да се закрие преди 1 година Профил на трол?
  Ех тежко е да си грантов списвач на повикване. Толкова много безсмислено плюене...
 • Люта пиперка 9.1 Люта пиперка преди 1 година Профил на трол?
  Ауууу, мАнгела Джанбаз ще остане без многохиляден €-вазелин за смазване на пищова му "Макаров" в аналния му "кобур"! Мъка-а-а-а! Турчеещите се цигани и ДС-манафите от ДПС ще й пръснат с искри ДуПе-то без вазелин, което ще я доведе до още по-големи висоти на ДС-партийното й БКП-БНД-удоволствие!
  : 1 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Въпреки, че отдавна проявявам разбиране към неистовия стремеж на нашите политици към власт и обогатяване, не ги издържам повече! За тях демагогията е като добър ден! И Джамбазки е същия празен лаладжия! Няма полза от такива! Вън партиите от политиката!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ха гласувайте за този лапач, да ходи да се перчи от Брюксел а работа за 1 лев не е свършил . Далавери, далаверите са главното на ВМРО !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ха гласувайте за този лапач, да ходи да се перчи от Брюксел а работа за 1 лев не е свършил . Далавери, далаверите са главното на ВМРО !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  И тоя Джамбазин лоче от копанята на ГЕРБ и като "патрЕЕЕот" си докарва сухо на европейска сергия !
 • Октомври 4 Октомври преди 1 година Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НФ И СТОМАНАТА. НАПУСКАНЕ ИЛИ ЗАКРИВАНЕ НА ес. Политическо осъждане на либерализма. ТЕ СА ВРАГОВЕТЕ БАНДАТА НА СОРОС ТЕ СА.
Нагоре
Наш тираджия пробва да отърве глоба в Италия със суджук и ракия
Наш тираджия пробва да отърве глоба в Италия със суджук и ракия

Липса на колан и технически неизправности по камиона на български шофьор се превърнаха в много сериозен проблем за него - заради опита му да подкупи...