Коронавирусът промени скечовете от шоуто "Бойко Борисов"

15360
Коронавирусът промени скечовете от шоуто "Бойко Борисов"
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът безспорно се превърна в голямо бедствие за целия свят, но напълно оправдава приказката „всяко зло за добро”. Няколко добри неща произлязоха например от днешния редовен сутрешен брифинг за коронавируса.

Съвсем не според редовната ситуация, този път се включи Бойко Борисов. И моментално дойде блясъкът – в няколко направления!

Първо – въпросът кой точно се тества за COVID-19. Той беше повдигнат от екипа на Слави Трифонов заради сигнал от Видин, че медици от местната болница, които са лекували пациент с грипоподобни симптоми, не са изследвани. Генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски заяви, че са правени тестове – да видим обаче какво ще излезе от тях. Защото например за тестването и ситуацията с болестта на гара Илиянци не се чува много – там почина търговският директор, засега уж има само още един случай, но вече от няколко дни РЗИ и отговорните институции нищо не казват! Интересен аспект в цялата история е, че въпросът дойде от телевизия "7/8" – неин представител задава въпрос за пръв път на този редовен брифинг и то точно когато Борисов се появи, което официално не беше прокламирано.

Второ – уволнението на борда на директорите на Българската банка за развитие (ББР). Борисов направо го нареди в ефир, но зад гръмките думи произтичат още няколко въпроса, по които бързо трябват отговори. Първо – кредита от 75 млн. лева на колекторите, изкупуващи лоши портфейли на банки, ще си продължи ли? Защото ББР уж е банка, създадена с цел да подпомага на малкия и среден бизнес – пише го на челно място в официалния ѝ сайт! Само че купуването на кофти за банките дългове не е помощ за малкия и среден бизнес – това прилича на т.нар. "токсични" банки, които се правеха масово на Запад по време на световната финансова криза отпреди над десетилетие, за да изкупуват лоши кредити и да спасяват големите играчи от собствената им алчност! А председателят на ББР Стоян Мавродиев отдавна е ясно на всички, поне малко интересуващи се от финанси в България, що за стока е. Този човек беше начело на Комисията за финансов надзор (КФН) по времето, когато КТБ се разрасна до четвъртата най-голяма банка в България и след това се срина (беше срината). По мое лично мнение абсолютно всички директори на всякакви финансови регулатори в държавата от онова време следваше да се запознаят със съдебните зали и то отблизо – така, както сега масово опознаваме домовете си принудително (да, Искров, и ти!). Сега Мавродиев е уволнен по телевизията – а къде ще му е следващото назначение?! И, г-н Борисов, не забравяйте да уволните и кредита, че иначе голям праз! А г-н главен прокурор ... мне, няма смисъл ...

От цялата работа единственото хубаво нещо е, че все още има някакви съпротивителни сили в медиите тук-там и някои безобразия още излизат наяве. Но цената, която плащат малкото осмелили се да казват какво се случва, става все по-тежка. Обществото това масово не го разбира – точно както и не разбра, че основният виновник за коронавируса сме всички на тая планета, дори и ние, българите – заради начина си на живот и построения обществен строй. Ще го кажа по-просто – не може само да плюскаш и да искаш още да плюскаш и да не даваш достатъчно в замяна – на другите и на природата. Или по премиерски – от баланса по-добро лекарство за добър живот не е измислено!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com