Мрънкачи, като е зима, вали сняг и духа вятър

20693
Мрънкачи, като е зима, вали сняг и духа вятър
Снимка: БГНЕС

Зимата пак ни изненада. Това беше основният лайтмотив след вчерашното голямо прибиране към София.

Коментар на редактора

Чудо - телевизиите спряха за малко да търсят маймуни

По-хубава, по-добра, по-здрава, по-щастлива – това са само част от пожеланията, които се изсипват с торби на Нова година. И поне...

Някои ги изненада, други - не. Ако някой си мисли, че при снеговалеж и вятър е възможно да се почиства до "гол, черен асфалт", значи много се е объркал или много живее във Facebook.

Снежинките да ги лови във въздуха може само Бойко Борисов. Чистенето обаче е по общини, така че не е само държавата централно отговорна. Когато е зима, вали сняг. Когато вали сняг и духа вятър, стават преспи. Тогава да се чисти до гол асфалт и да си остане така не може.

От средата на декември куп медии повтаряха като папагали кога се очаква да завали - по Нова година. Е, заваля точно тогава. Така че тези, които са решили да се връщат точно на 3-ти януари, е трябвало да са наясно. Щом има сняг и вятър, няма движение все едно си на писта на Формула 1. Това е положението - на който не му харесва, не пътува. Когато пътуваш, предвиждаш и такива трудности. Абсурдно е да се очаква в мига, в който почне да трупа сняг, всичко да е наред. Вчера в Китай имаше град, затрупан от над метър сняг. В САЩ лекар от "Бърза помощ" нахлузи ските заради многото  сняг и така пое спешен случай. У нас мрънкаме, а не се виждаме например какви сме - шофьор на автобус тръгва по път с изричен знак, че за такива превозни средства не може. Айде стига, мрънкалници.

п.п. И понеже виждам много включвания как можело в Германия и Швейцария да бъдело чисто, ето един отговор по-долу. За сведение на даващите германо-швейцарския аргумент - има места в Западна Европа и САЩ, където не чистят, докато вали.

Данък уЙкенд

На практика данъчните служители няма да могат при проверка да преценят дали използваш служебна вещ за лични нужди. Това стана ясно от о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com