Най-гъвкавите пози в политиката (ВИДЕО + СНИМКИ)

10887
Най-гъвкавите пози в политиката (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Да не си мислите, че става въпрос за секс, ей? Или за извращения? Или за сексизвращения? В смисъл, мислете си каквото щете, демокрация е работата, обаче от началото на седмицата може би най-голямата политическа истерия във Facebook е за това, че на 18 ноември вечерта доста от останалите до края на поредния протест срещу начина на избор на главен прокурор и конкретно срещу кандидатурата на Иван Гешев решиха да коленичат пред Президентството. След бурята по Фейсбукски, лицето на Инициатива "Правосъдие за всеки" адвокат Велислав Величков пое, така да кажа, "вината", с обяснение, че това е било акт на молба за чудо, а не падане на колене конкретно пред държавния глава Румен Радев.

Цялата тази работа ме накара да спретна една класация на познатите и често използвани политически пози – и не заради "Правосъдие за всеки", а защото вчера стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров върви уверено към терасата на Пламен Георгиев – ама служебната. За неразбралите – ще става председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

За първа писта в разговорите сам себе си посочи депутатът на "Обединени патриоти" Емил Димитров-Ревизоро. В негова чест, не защото се сетих за нещо друго, правя скромна ревизийка на политическите пози – тези, които всеки политически акробат трябва да владее:

1. Извинисебе! Започваме с най-патриотичната поза на новото време! Вярно, Волен Сидеров си би камшика от парламента, обаче "Обединени патриоти" още се зоват обединени. Емоционалният заряд на тази поза е изключителен – изливаш си душата, а както добре знаем, има си хора, които обичат да се изливат, има и такива, които обичат да ги заливат.

2. Поза "партер". По принцип, тази поза е преди извиненията, но в политиката често всичко е наобратно. Което не значи, че не се практикува усилено – политическата еволюция е като природната, излизването обикновено е преди изливането, но на някои им харесва и след. Това, че не коментират, не значи, че не демонстрират!

3. Поза "Барни Ръбъл". Най-отдадената. За нея трябва да имаш поглед – не широк, предан! Много предан! И не е просто разновидност на "партера", трябват талант и творчество!

4. Поза "размЕриса се". По принцип най-кофти позата. Лесно се усеща – чувството, че трябва да я заемеш, е като онова чувство, което те кара да пресмяташ колко прави 0 плюс 0, а житейската сметка все излиза две нули! Обаче позата има голямо предимство – миризмата помага да мине метър друга неприятна миризма, въпросът е в дозирането! Само не знам колко от политиците ни са добри химици ...

5. Поза "е ся си ...". Тази поза е запазена за отличаващи се много силно ситуации, примерно като КТБ, обаче българското политическо сърце (друга дума мислех, с четири букви, римува се) така се върти, така рипа, че я заема доста по-често. Трудно обаче постига резултат – то и няма как, като главата все напира да ходи отзад!

6. Поза "винкел". Тази в България не я познаваме. Понаучаваме нещо от нея напоследък от далечен и не толкоз братски Хонконг, тук-там и някоя френска жълта жилетка ни прави показно, но във Facebook има толкова други изкушения ...

п.п. "Спасител" не е поза! Това е Съдба!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Като денонощен клекшоп: Инфинити парламент и така до края на света

Дзен или изкуството да изслушваш главни прокурори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com