X
 
 

Най-гъвкавите пози в политиката (ВИДЕО + СНИМКИ)

8909 2
Най-гъвкавите пози в политиката (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС
Да не си мислите, че става въпрос за секс, ей? Или за извращения? Или за сексизвращения? В смисъл, мислете си каквото щете, демокрация е работата, обаче от началото на седмицата може би най-голямата политическа истерия във Facebook е за това, че на 18 ноември вечерта доста от останалите до края на поредния протест срещу начина на избор на главен прокурор и конкретно срещу кандидатурата на Иван Гешев решиха да коленичат пред Президентството. След бурята по Фейсбукски, лицето на Инициатива "Правосъдие за всеки" адвокат Велислав Величков пое, така да кажа, "вината", с обяснение, че това е било акт на молба за чудо, а не падане на колене конкретно пред държавния глава Румен Радев.

Цялата тази работа ме накара да спретна една класация на познатите и често използвани политически пози – и не заради "Правосъдие за всеки", а защото вчера стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров върви уверено към терасата на Пламен Георгиев – ама служебната. За неразбралите – ще става председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

За първа писта в разговорите сам себе си посочи депутатът на "Обединени патриоти" Емил Димитров-Ревизоро. В негова чест, не защото се сетих за нещо друго, правя скромна ревизийка на политическите пози – тези, които всеки политически акробат трябва да владее:

1. Извинисебе! Започваме с най-патриотичната поза на новото време! Вярно, Волен Сидеров си би камшика от парламента, обаче "Обединени патриоти" още се зоват обединени. Емоционалният заряд на тази поза е изключителен – изливаш си душата, а както добре знаем, има си хора, които обичат да се изливат, има и такива, които обичат да ги заливат.

2. Поза "партер". По принцип, тази поза е преди извиненията, но в политиката често всичко е наобратно. Което не значи, че не се практикува усилено – политическата еволюция е като природната, излизването обикновено е преди изливането, но на някои им харесва и след. Това, че не коментират, не значи, че не демонстрират!

3. Поза "Барни Ръбъл". Най-отдадената. За нея трябва да имаш поглед – не широк, предан! Много предан! И не е просто разновидност на "партера", трябват талант и творчество!

4. Поза "размЕриса се". По принцип най-кофти позата. Лесно се усеща – чувството, че трябва да я заемеш, е като онова чувство, което те кара да пресмяташ колко прави 0 плюс 0, а житейската сметка все излиза две нули! Обаче позата има голямо предимство – миризмата помага да мине метър друга неприятна миризма, въпросът е в дозирането! Само не знам колко от политиците ни са добри химици ...

5. Поза "е ся си ...". Тази поза е запазена за отличаващи се много силно ситуации, примерно като КТБ, обаче българското политическо сърце (друга дума мислех, с четири букви, римува се) така се върти, така рипа, че я заема доста по-често. Трудно обаче постига резултат – то и няма как, като главата все напира да ходи отзад!

6. Поза "винкел". Тази в България не я познаваме. Понаучаваме нещо от нея напоследък от далечен и не толкоз братски Хонконг, тук-там и някоя френска жълта жилетка ни прави показно, но във Facebook има толкова други изкушения ...

п.п. "Спасител" не е поза! Това е Съдба!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Всъщност, не е смешно! Можем да признаем, че държавата България реално е унищожена! Властта си прави каквото поиска, без да й пука от народ и морал! И никой не може я спре! Всички партии са еднакви, като по калъп! Псевдо демокрацията и мутрите победиха! Ако някога, случайно, се създадат условия нещо да се променя, България ще трябва да се изгражда на ново, от нулата!
  • Сергей Божанков 1.1 Сергей Божанков преди 2 седмици Профил на трол?
    Бълнуващ дървен философ, марш бързо в Русия. Там е най-хубаво за тебе. Не се връщай, антибългарско говедо!
    : 0 !
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...