X
 
 

Няма кой да го накаже

9809 21
Няма кой да го накаже
Снимка: БГНЕС
Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже. Аз съм почтен човек и това мога да го гарантирам с действията си. Това заяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов в най-емблематичното като име публицистично предаване в българския телевизионен ефир "Панорама".

Коментар на редактора

А защо Цветанов казва "няма кой", вместо "не заслужавам наказание, защото съм виновен"? Гузен-негонен - бяга?! Но някой, ако си е мислил съвсем случайно, ей така, че е възможно Цветанов да бъде изправен пред съда и дори съден пък даже и осъден, да си припомни какъв орган е Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Това е орган за борба с корупцията, състоящ се от председател, зам.-председател и членове. Председателят се избира от Народното събрание, а всички останали членове на комисията ги предлага той и ги избира Народното събрание.

Борисов показа – по-зле е дори от Цветанов

По-тежки санкции от тези не мога да си представя какво да направим. Мисля, че в историята няма такива тежки наказания в една партия. С ...

Сега кажете вие – как избраният разследва избралите го? Никак. Дори да оставим настрана пълните глупости, които сегашният председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев сервира за собствените си имоти и които добре показват от що за човек чакаме да преследва хора като Цветан Цветанов с цялата строгост на закона, то порокът да бъде чакано от избран да търси отговорност на избралите го си е налице. Решение в тази насока, поне на теория в представителна демокрация, каквато уж е България, може да бъде само следното – парламентарната опозиция да избира състава на КПКОНПИ. Който е официално в управлението, няма глас. Изборът се прави като първо решение на всяко ново Народно събрание, а мандатът на Антикорупционната комисия трае, докато не бъде избран нов редовен парламент. Разбира се, това е на хартия - на практика всичко зависи от човека и морала му.

Между другото в момента единственият начин самият Пламен Георгиев да бъде "наказан" по закон за несъответствията в декларацията му и имотното му състояние е КПКОНПИ да му направи отвод и да го почва. Т.е. хората, които Георгиев е предложил за членове на тази комисия, да го махнат. По-абсурдно звучи дори от това този невидял нищо нередно в скандала "Ало, Ваньо" блюстител на морала, етиката и справедливостта да му хрумне да разследва Цветанов за търговия с влияние и конфликт на интереси. А да говорим нещо за съдебна отговорност на Георгиев ... дрън-дрън.

Така че няма кой да го накаже Цветанов. Защото го наказваме само с думи, тук-там. Наказания и страх от наказания има само тогава, когато има спомен от тояга. Исторически доказано е. Както и е исторически доказано, че всяко търпение си има граници. Поне засега на българското търпение границите му не са апартаментни! Но надежда има - чуват се гласове протестите заради политическа наглост вече да са поименни - пред апартаментите на съответните особи. Може би все пак и границите не са много далеч от апартаментите!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 7 потребители
 • Хомо-дружинка "ГЕРБЕРСКИ ДУПЕТА" 15 Хомо-дружинка "ГЕРБЕРСКИ ДУПЕТА" преди 8 месеца Профил на трол?
  цЕЦУ ГО Е НАКАЗАЛ ГОСПОД! Тоя идиот е завършил училище за бавно развиващи се! След това пристана на един пеерас от село Банкя. Години наред лъка бастуна на началника и си помисли че е хванал Господ за.... Шлифера!
 • Янко Сакъзов 14 Янко Сакъзов преди 8 месеца Профил на трол?
  От една страна е смешно , от друга , гнусно и отвратително , да гледаш поведението на комунистите ! От тях хвърчат лиги и храчки , разни измислени имена , тръшкат се по задници , влачат се по кореми , крещят клевети и .... ефекта е обратен т.е. вола рие , по гърба му пада ! Сама в София има 824, така наречени, МЪРТВЕШКИ АПАРТАМЕНТА И КЪЩИ ,''собственост''на комунисти !! Как виж още ›› е ставало това ? Влизат в апартамента или къщата , избиват собствениците и ... се самонастаняват !? Днес, там живеят наследници на убийците-комунисти ! Всичко са документирали , защото след 2 години , са осъждали на смърт мъртвите !! Съветското НКВД , ряпа да яде ! Простете.......
 • Анонимен 14.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Янко,притесни ме.Все още се намират кадърни лекари.Съвет без лоши чувства,наистина.
  : 2 !
 •  Сакъзов 14.2 Сакъзов преди 8 месеца Профил на трол?
  Уважаеми господине 14.1, благодаря Ви за Вашето ''деликатно'' отношение ! Отнесохте се с мен като кобра с един зъб ! Поразен съм , че не познавате близката история на България !! Пиша за истинската историята на България , а не за историята на БКП ! Стараех се да бъда внимателен и да щадя чувствата на българите, но , изглежда , това не се е получило ! Истината е много по-ужасна виж още ›› и тя ще бъде изречена ! Аз съм човек хуманист и лекар ! Благодаря за съвета !
  : 1 !
 • Анонимен 13 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ивайло,това което изглежда като твое предложение,че опозицията трябва да избира този орган,го предлагаха вече от БСП и предупреждаваха,че ще се стигне до днешната ситуация с "първите мъже". Но тогава нещо не взе отношение по тази пов.рня.Между другото от тебе никога не съм чел статия,затова че БСП отвреме навреме вкарват много смислени предложения или да беше писал: Най-после опозицията виж още ›› предложи нещо смислено,говорим за въпросното извращение наречено КПКОНПИ.
 • Анонимен 12 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Съд за Черепа и неговия Началник!!! Омръзна ни от техните простотии!!!
 • Анонимен 11 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Нахалството и наглоста на Гьон сурата Цецко нямат граници : "Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже." ! Ами нали има УЖ началник, един тулум, балкански миротворец, който той "не бръсне и за слива" ...
 • Анонимен 10 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Цвъкалото е винаги прав, дори и когато е заринат в лайна !!! Margi Draganova е фалшив профил ! Margi Draganova е ПиАр глутница на ГЕРБ, това не е платена гъска ! Това са наемници на повикване . Личната кохорта на Павиана Цвъ
 • Анонимен 9 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  ВНИМАНИЕ ! Из горите са плъзнали побеснели от глад , мръсни и брадясали шумкари-бесепари /партизани/ , депутати-комунисти , лишени от заплати по вина на главатарката им ! Снощи са нападнали мандрата на село Нанагорно свлачище , а след това и кошарата , като откраднали едно агне след побой над овчарите ! По-къно се оказало , че това не било агне , а овчарското куче , но въпреки това , го изяли ! виж още ›› Голям глад ! Граждани , пазете се......
 •  Янко Сакъзов 8 Янко Сакъзов преди 8 месеца Профил на трол?
  Абе , някой да е чувал нещо, от 20 дена насам, за дъртото крадливо и дашно рускинче Елена Милиончева , за Р. Овч. , за мултихотелиера Гоце и прочие ? Ами за баш пехливанката против корупцията ''другарката'' Импексова ? Ами да знаете ,случайно , колко милиарда лева са съсредоточени в ръцете на политбюрото на бесепарите ? Не сте ли ? Ами, да знаете , с колко апартамента , мезо виж още ›› нета , хасиеда и др.имоти разполага щастливата собственичка Елена Милиончева ? Я , се замислете........
 • ciklop50 8.1 ciklop50 преди 8 месеца Профил на трол?
  Чува се, чува се, отишла е при Иван Циганина и му е предложила да се кандидатира от циганската сбирщина !
  : 1 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Абе вие сте много интересни хора и се чудя кого искате да заблудите ? Себе си ли , мен ли , нормалните хора ли ? Та само цветанов ли е за наказване и кой ще го накаже ? Добрудшният съд ли ? Като падне от власт , все едно сега например орешарски не си пие най спокойно кафето и разбира се с толкова много защитници тази Клика е повече от спокойна , а съдебната система пък си е изцяло тяхна. Само СТОМ виж още ›› АНА може да среже този батак , а вие сте просто едни от тя и подържате вашата си измислена игра.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Абе вие сте много интересни хора и се чудя кого искате да заблудите ? Себе си ли , мен ли , нормалните хора ли ? Та само цветанов ли е за наказване и кой ще го накаже ? Добрудшният съд ли ? Като падне от власт , все едно сега например орешарски не си пие най спокойно кафето и разбира се с толкова много защитници тази Клика е повече от спокойна , а съдебната система пък си е изцяло тяхна. Само СТОМ виж още ›› АНА може да среже този батак , а вие сте просто едни от тя и подържате вашата си измислена игра.
Нагоре
Последно в Актуално